понеделник, 12 март 2018, 9:21 ч.

Бърза помощ

ПатрЕотите като реформаторите: Валери сменя Кунева и всички дружно се разпадат!

BNews.bg

ПатрЕотите като реформаторите: Валери сменя Кунева и всички дружно се разпадат!

Поредният чутовен сканадал, на чието дъно стои отново WC  министърът Валери Сиемонов, който се опитва с тънки машинации да спаси себе си от разпада на патреотите и да не пусне кокала на властта.

На нарочна среща в Хисаря стана ясно, че ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да участва в органите на управление на коалицията, съобщиха от партията. Решението е взето от Националния съвет на партията, като поводът е липсата на опозиционност в политиките на Блока.

ДБГ поставя няколко условия, които, ако не бъдат изпълнени в рамките на един месец, ще са причина за напускане на коалицията.

Припомняме, че партията е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия й заместник Димитър Делчев. Като мотиви за решението си от ДБГ посочват, че в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление".

Друг аргумент са ”опитите на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията.

Тук ДБГ директно посочват за срещата на тоалетния министър  с представители на Реформаторския блок (РБ), зад паравана на промени в Закона за енергетиката заради скандала около ЧЕЗ. 

Идеята на рефотматорите била да се разширят правомощията на ДАНС, за да може агенцията да контролира продажбата на дялове в ключови за българската енергетика предприятия.

Симеонов е обсъдил с председателя на СДС Божидар Лукарски, Петър Москов и Димитър Бъчваров от Националния съвет на РБ предложенията им за промени в закона. 

Тогава вицепремиерът се ангажира да обсъди законопроекта с колегите си от "Обединени патриоти" и ако бъде постигнат консенсус, той ще го предостави на коалиционния съвет на управляващата коалиция, с което даде сигнали, че иска да се намърда на мястото на Кунева. Очевадният разпад на Обединените спеши вицето да търси моментално решение как да спаси политическата си кожа и да остане във властта, но нечистите му намерения веданга са надушени.

От ДБГ настояват още и за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и "корупционното му управение". От партията искат предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на "антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление". 

Настоява се и за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

Крехката и скандална коалиция на Борисов и патриотите вече изпадна в тотален крах, всичките им машинации и издънки са видими с просто око и вече никой не им прощава серията глупости, които творят ден след ден. Престрелките между Симеонов и Сидеров са вече толкова ожесточени, че нищо не може да ги помири, колкото и Борисов да се опитва да замаже стабилността на коалицията с извънредни срещи по заповед под патронажа на Цветанов, който да им дърпа ушите и да ги събира за пред хората. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Коя беше Кунева - 16:01, 12 март

    Коя беше Кунева? За замесника и да не говорим!

  • Chris Norman - 13:23, 12 март

    What the f.ck is ДБГ?!

  • Дичо - 12:15, 12 март

    Чудя се, защо досега Симеонов не се е съюзил с ДБГ? Там му е мястото.

Напиши коментар

Коментари