понеделник, 12 март 2018, 14:46 ч.

Визита

Европейските консерватори заедно с Бареков проведоха редица срещи в Близкия изток и обсъдиха борбата с тероризма (СНИМКИ)

BNews.bg

Европейските консерватори заедно с Бареков проведоха редица срещи в Близкия изток и обсъдиха борбата с тероризма (СНИМКИ)

Евродепутатът Николай Бареков като част от делегацията на Бюрото на Европейските консерватори и реформисти посети държави от Близкия Изток. Делегацията бе водена от председателя на групата на ЕКР Саид Камал и зам.-председателя Джефри Ван Орден.

Снимка: Николай Бареков и Джефри ван Орден на среща в парламента на Бахрейн 

Като единствен български политик, приет официално от правителството на най-либералната и модерна арабска държава – Кралство Бахрейн, Николай Бареков е получил признание за приноса си в развитието на отношенията Европейски съюз - Балкани - Близък Изток. В рамките на посещението на островната държава Кралство Бахрейн членовете на Европейския парламент от Великобритания, Холандия, Дания, Полша и България са провели редица срещи с политически фигури на най-високо ниво. Сред тях са били външният министър на Кралството Шейх Абдула Бин Ахмед Ал Кхалифа, първият заместник - председател на Парламента на Кралство Бахрейн Али Абдула Ал Аради и министърът на правосъдието и ислямските въпроси в Кралство Бахрейн шейх Халид Бин Али Ал Кхалифа. 

Снимка: Николай Бареков с външния министър на Кралството Шейх Абдула Бин Ахмед Ал Кхалифа 

Снимка: Николай Бареков с шейх Халид Бин Али Ал Кхалифа, министър на правосъдието и ислямските въпроси в Кралство Бахрейн 

Делегатите са провели срещи още с г-н Юсиф Бу Забуон, ръководител на Бахрейнското дружество за толерантност и религиозно съжителство, г-жа Хала Мохамед Джабер Аланари, генерален секретар и член на Върховния съвет за жените и д-р Ферийд бин Якуб Ал Муфта, заместник-министър на Министерството на правосъдието. Представителите на Европейския парламент в рамките на визитата са взели участие и в съвместна конференция по законодателни въпроси на Европейската делегация на консерваторите с президентството на Shura consul - горната камара на Парламента на Бахрейн, назначена от Краля.

Снимка: Николай Бареков с председателя на Парламента Shura Негово превъзходителство мистър Али Бин Салех Ал-Салех 

По време на визитата в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби европейските консерватори са реализирали срещи на високо ниво в Министерство на външните работи и са имали официален обяд в Федералния национален съвет на ОАЕ. 

Темите, които са били обсъждани по време на срещите, са били свързани с борбата срещу тероризма с цел противодействие и повишаване на сигурността и ролята на Европейския парламент и Европа.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари