вторник, 13 март 2018, 9:10 ч.

Избирателите им - отвратени!

Топ социолог: Патриотите приключват след скандала с ЧЕЗ!

BNews.bg

Топ социолог: Патриотите приключват след скандала с ЧЕЗ!

Колкото и да се опитва управляващата коалиция да покаже, че е стабилна, въпреки скандалите вътре в нея, особено между патреотите, кризата е видима, а бъдещето им твърде мрачно.

Тезата вече излезе в столичен ежедневник и от устата на социолога Живко Георгиев от "Галъп",  които съвсем до скоро славословеха патриотите. Във връзка със скандалната сделка за ЧЕЗ, вижте как той прогнозира, че "Обединените патриоти" нямат каузи, лозунги и аргументи, с които да се яват пред избирателите си на следващи избори:

*Публикуваме без редакторска намеса.

"При сделката с ЧЕЗ са налице всички симптомина неорганизираност, недомислица, което би трябвало да тълкуваме като самозабравяне.

Това няма да се отрази добре на имиджа на управляващите. Дали това ще породи центробежни тенденции, дали ще разклати ГЕРБ по оста "Патриотичен фронт" - не знам. Но навярно няа да бъдем свидетели на скорошно разклащане на коалицията.

Безспорно обаче е, че големият губещ пак ще се окаже "Обединени патриоти", защото са съюзници на ГЕРБ.

Аз не мога да видя с какви каузи, с какви аргументи и лозунги те ще се явят на следващите избори, каквито и когато и да са те. Социолозите вече откриваме и сипмтоми на разочарование у електората на патриотите от начина, по който се консумира власт и от самиет патриоти, и от управляващите като цяло.

Ако има някакъв инстинкт за самосъхранение и у едните, и у другите, то навярно ще наблюдаваме известно брожение  и в двете политически сили. Сто на сто ще има такива, които ще се опитват да замажат случилото се и да го изтласкат в миналото.

Сто на сто ще има и такива, които мислят по-дългосрочно и ще търсят алтернативи за позитивно излизане от ситуацията."

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари