вторник, 13 март 2018, 9:21 ч.

Как ще реагира най-добрият приятел на Тайпи в Европа?

Бареков: Ердоган с провокация към България, патрЕотите оглушително мълчат!

BNews.bg

Бареков: Ердоган с провокация към България, патрЕотите оглушително мълчат!

Поредна провокация срещу България изказа турският президент Реджеп Ердоган, когото българският премиер Бойко Борисов всячески се опитва да сдобрява с държавите от ЕС и го нарича най-приятелски "Тайпи".

Ердоган се обърна към българските турци като ги приветства с думите ''Кърджали е част от нашите душевни граници'', съобщи сайтът „Хабербг.нет“.

Думите на Ердоган са изречени вчера по време на конгрес на партията му в град Сакария, в който живеят много изселници както от България, така и от другите балкански страни.

''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим, България и Румъния", каза още турският президент.

Със светкавична реакция коментира евродепутатъ Николай Бареков, който 4 години поддържа последователна позиция в европарламента по отношение на турския президент и мястото на Турция в Европа:

"ПатрЕотите оглушително мълчат като Утки! Ердоган обявил в Сакария, че Кърджали наравно с Крим и Алепо са част от "сърцето на Турция..."! Как ли ще реагира най-добрият приятел на Ердоган в Европа. Искате ли Ердоган да избива нашите деца с ракети като в Сирия??!!
Ето и моята позиция, защитавана 4 години последователно в ЕП: Ердоган е враг на Европа и трябва да бъде държан в изолация. Никакви преговори!

Срещата във Варна на Турция с Борисов и Юнкер + Туск трябва да бъде канцелирана, макар, че не е потвърдена и няма да бъде приета от европейските държави. А в сърцето на България е половин Турция от Одрин до Истанбул, но нямаме лидери да си я поискат. Нямаме армия да я извоюва, а нашите съюзници се смеят зад гърба ни. А дали Ердоган и Путин не прилагат асимитрично атака срещу България, ползвайки слабостта на слугите и измекярите си тук?"

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари