вторник, 13 март 2018, 11:06 ч.

Отказана помощ

Институт за пътна безопасност: Държавата има нужда от помощ за безопасността на пътя

BNews.bg

Институт за пътна безопасност: Държавата има нужда от помощ за безопасността на пътя

Снимка: БТВ


Безопасността на пътя и травматизмът са фактори, които оказват силно негативно влияние върху икономиката ни. Все по-ясно се вижда, че държавата има нужда от помощ в справянето с тези сериозни проблеми, но незнайно защо я отблъсква.

Институтът за пътна безопасност изготви сериозни анализи в различни посоки, които потвърждават безпомощността на държавата. От акдемичните среди са учудени на поведението на управляващите, които са обърнали гръб на знанието и опита, които са концентрирани в ИПБ. Вече ясно се вижда, че експертизата, която ползват управляващи и законодатели не води до положителни промени, а войната по пътищата вече се превръща в социален проблем.На последния форум организиран от Института за пътна безопасност в Софийския университет "Св.Климент Охридски", академичната общност постави много серизно социалния проблем при пътната безопасност, както и приложението на закона.
Изтъкнати учени заявиха за пореден път, че държавата не е в състояние да се справи сама  с този сериозен проблем, но незнайно защо отблъсква протегнатата за помощ ръка.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари