вторник, 13 март 2018, 10:53 ч.

ВИДОВДЕН

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! Бившият кмет на Сунгурларе, татко на ексдепутата Стефан Кенов лапнал 200 бона от Ковачки, за да предаде Бареков по поръчка на ДПС!

BNews.bg

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА! Бившият кмет на Сунгурларе, татко на ексдепутата Стефан Кенов лапнал 200 бона от Ковачки, за да предаде Бареков по поръчка на ДПС!

Престъпна схема, имаща за цел да опорочи закона, разкри реалната причина за разпада през 2014 година на оглавяваната от Николай Бареков партия „България без цензура”.

Ако до вчера това, че депутатите на евродепутата са били „накупени на килограм” и срещу това са получили солидни облаги беше само хипотеза, днес вече има абсолютни доказателства затова че тези хора излъгаха и предадоха своите избиратели в името на материалното благо.

Христо Ковачки е бил в основата на тази престъпна схема – прецедент за българския политически живот, става ясно от изтекъл в медийното пространство скандален документ.

Енергийният олигарх е раздавал солидни суми пари, които днес обаче е започнал да си търси обратно. Ето защо спряганият като най-голям предател на Бареков, бивш главен секретар на ББЦ, впоследствие секретар на БДЦ Стефан Кенов,

осъмна с наложен запор в размер на  212 155 хил. лв.

Запорът, според документ, с който Дарик-Бургас разполага, е поискан от вече фалиралата верига магазини „Европа“АД, свързана с енергийния бос Христо Ковачки. Управител на дружеството е Гергана Дончева от Националния изпълнителен комитет на партията на олигарха БДЦ.

Това е сумата, която Ковачки лично е дал на бургарския ексдепутат и неговия баща Георги Кенов.

За да бъдем по-точни обаче ще кажем, че всъщност това е сумата, разкриваща цената на предателството - на основателя на ББЦ, на избирателите и членовете на партията.

Припомняме, че по време на парламентарните избори през септември 2014 година същият този господин Кенов, който документирано е взимал пари от олигарха, влезе в 43-тото Народно събрание от името на „България без цензура” и избирателите на партията в бургаския регион.

Само няколко месеца по-късно, на 29 декември 2014 година,  група от четирима депутати, начело със Стефан Кенов предприеха отцепление с цел разцепление.

Като организатор и главатар днес става ясно, че бургаският псевдоадвокат е получил солидни суми, които са започнали да потичат само месец след изпълнената поръчка, а именно публично отричане от Николай Бареков и партията му.  Не е случаен и фактът, че Кенов влезе в ръководството на БДЦ.

Средствата са усвоени на 20 транша - с 20 записа на заповеди от 2015 г. – годината на изборите, по 10 000 лева, установи репортерска проверка. Документите са издадени на името на Стефан Кенов, който към онзи момент е депутат от БДЦ и е съпредседател на същата политическа партия. В документите баща му д-р Кенов фигурира като авалист (б.а. лицето, което обезпечава вземането), показа справката. По този начин депутатът е бил явно подкупван, но в рамката на закона.

Защо и от кого беше създадена БДЦ

„Български демократичен център” беше поредното политическо ГМО, родено с цел да бъде патерица на управляващите. Тази роля не можеше да бъде изиграна от ББЦ, тъй като лидерът и Николай Бареков от началото на своята политическа кариера се позиционира като опозиция и не искаше да чуе и дума за подкрепа на ГЕРБ. Ето защо се направи опит партията на евродепутата да бъде претопена в новосъздадената такава под диригентството обаче на Христо Ковачки .

Енергийният олигарх също не бе избран случайно. Срещи накупуването на Барековите депутати, осигуряване на подкрепа в парламента чрез гласуване от тях при стриктни инструкцуии, Христо Ковачки получи многобройни обществени поръчки и политически чадър, благодарение на който прокуратурата не го обезпокоява за неплатените в размер на милиони осигуровки и данъци и нанесените щети за държавата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Адвокатска мърша - 14:22, 23 ян.

  Адвокатска мърша

 • Велизар - 08:34, 14 март

  Мръсници. Съсипаха и окрадоха държавата.

 • Избирател - 18:41, 13 март

  Винаги съм знаел, че тоя турски плъх Кенов е продажник.

 • Arogant - 18:39, 13 март

  Кенов е продажен турски ибрик!

 • Българин - 18:37, 13 март

  Рано или късно всеки получава заслуженото. Никой не обича продажниците и предателите.

Напиши коментар

Коментари