вторник, 13 март 2018, 12:11 ч.

Укрил истината

Лозан Панов бяга като опарен от журналисти, не иска да говори за тъмното минало на жена си - Черния лебед

BNews.bg

Лозан Панов бяга като опарен от журналисти, не иска да говори за тъмното минало на жена си - Черния лебед

Лозан Панов побягна тази сутрин във ВСС, след като чу журналистически въпрос как ще коментира данните, че съпругата му Елисавета Панова е била обект на разследване като извършител на престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, придружено от съпротива срещу орган на властта, съобщи репортер на Канал 3.

Панов спринтира по стълбите към Съвета, което вече се превърна в негов патент. По същия начин той бягаше и при въпросите за неподадената си декларация пред Сметната палата. 

Случаят със съпругата на Панов е особено фрапантен предвид факта, че политици са знаели за ситуацията с Елисавета Панова. Доказателство за това са стенограмите на кръга АРГО, в които Христо Иванов, бивш правосъден министър, нарича Панова - "Черен лебед".

Припомняме, че “Черният лебед”е  хулиганствал срещу орган на държавната власт. През юли 2004 г. Елисавета Николова Ганева (към онзи момент Панова носи фамилията на покойния си първи съпруг Иван Ганев – бел.ред.) e разследвана като извършител на престъпление по чл. 325 ал. 2 от Наказателния кодекс за хулиганство, придружено от съпротива срещу орган на властта.  Действията на настоящата съпруга на председателя на ВКС са се изразявали в непристойно поведение, грубо нарушаващо обществения ред и явна демонстрация на неуважение към обществото.  

Елисавета Панова (Ганева) е рискувала да получи до пет години затвор, според текста в Наказателния кодекс: “Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или  представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.”.  

И най-важното – хулиганските действия вероятно са извършени в съдебна зала, а обект на грубото нарушаване на обществения ред, придружено с непристойно поведение, включително отправяне на обиди, нецензурни изрази и заплахи, стават прокурор и съдия, като дори се налага и намесата на органите на реда.  За това свидетелства развила се, броени дни след деянието, дискусия в специализиран юридически форум.

Компрометиращите факти за г-жа Панова, бивша Ганева може да са били използвани за натиск над съдия номер 1. Особено смущаващо е, че Панов и сега мълчи по темата и не дава информация за миналото на своята съпруга, защо срещу нея е имало наказателно разследване, какви са резултатите от него, може ли това да влияе върху работата му, оказван ли е натиск върху него или върху неговата съпруга. 

Канал 3 потърси и пресцентъра на ВКС, но и от там последва отговор - "без коментар". 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари