вторник, 13 март 2018, 17:31 ч.

На 180 градуса

ОБРАТ С ЧЕЗ! Дясната ръка на Гинка заяви: ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката!

BNews.bg

ОБРАТ С ЧЕЗ! Дясната ръка на Гинка заяви: ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката!

Снимка: Кадър: Нова ТВ

Затова окончателното парафиране и приключване на сделката ще трябва да стане с решение на органите на Европейската комисия.


Милена Стоева, дясна ръка на Гинчето, заяви пред ”Ройтерс”, че ”Инерком” не иска държавата да участва в сделката. Това е изненадващ обрат на 180 градуса, случил се през почивните дни.
В петък официално ни обясниха, вкл. със специално прессъобщение, че се готвят анализи за евентуално държавно участие, които ще станат готови април и "Инерком" тогава ще преговаря за евентуален държавен дял.

Защо е обратът?

Защото най-сетне стоплиха онова, което написах в един от постовете си - участието на държавата вкарва сделката в Третия енергиен пакет на ЕС и регулациите на Брюксел, както и в регулациите за така нар. "вертикално интегрирано предприятие".

Затова окончателното парафиране и приключване на сделката ще трябва да стане с решение на органите на Европейската комисия. Ясно е като бял ден, че тя няма да го даде на Гинчето, макар и понесла държавния герб на България като своя марка и защита!
(Да не говоря, че купувачите се пънат мафиотски за перачи на нечисти пари, което изисква наистина най-висока световна квалификация, за да не те изловят по бели гащи, както го направих аз в по-долния си пост за "Подземния свят на Гинчето").

Та затова последва отбой на фирмата.

Потресен съм от "компетентността" на родната мафия!
Потресен съм кой ще я представлява в най-важното Енерго на България и ще го управлява така "компетентно"!
Потресен съм и какви лица ръководят "компетентно" държавата ни!
И едните, и другите, и третите са пълни непрофесионалисти!
Направо смешници!
Както и обслужващите ги високо заплатени чиновници, консултанти и експерти, разни кантори, екипи на няколко министерства, една БНБ и ред частни банки.
Един журналист да ги светне за проблема - направо нямам думи!

Слава богу, сделката е в прицела и на още три мини. Дори една от тях стига - всяка е неотвратимо и непропускаща.
Ще изгледам сеира докрай - когато гръмнат взривовете и корабчето им ги завлече на дъното. А дотогава няма нито да говоря, нито да пиша, че току-виж, ги подсетя и за тях.

Но големият проблем в този обрат е далеч по-голям от проблема ЧЕЗ и затова е постът.
Всъщност всички разбираме, че обратният завой на 180% е отбой не толкова на фирмата, а на корумпираното ни и напълно негодно и некомпетентно управление и правителство.
Такава некомпетентност е страховита и много плашеща!
По-страшна е дори и от мафията (знаем, че управлявалата десетилетия наред италианска мафия първо направи от Италия член на Г-7 и високоразвита държава, после се самозабрави и последва неизбежното - многомилионни протестни демонстрации и операция "чисти ръце").

Защото една мафия може и да не затрие една държава, макар че ще стъжни живота на народа си.
Но една вопиюща посредственост, примитивизъм и некомпетентност в ръководството на страната със сигурност и с неотвратимост затриват и държави, и нации!
Доказано е! От историята! 

Григор Лилов - Фейсбук
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари