вторник, 13 март 2018, 17:59 ч.

Обектът е с 10 години гаранция

Ларгото отново се разпада (СНИМКИ)

BNews.bg

Ларгото отново се разпада (СНИМКИ)

Питаме и дали са наложени 20-те % неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора?

Днес във Фейсбук групата "Спаси София" попаднахме на коментар свързан с разпадането на Лагрото две години след ремонта му и бездействието на Г-жа Фандъкова и столична община! Вижте какво са написали админите на групата!

* публикуваме без редакторска намеса 

Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от символите на София. Дали обаче на премиера Бойко Борисов  му прави впечатление разпадът, завладял мястото едва 2 години след неговото изграждане за над 15 млн. лв, защото очевидно за Йорданка Фандъкова и поверената ѝ администрация това не е проблем. Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка.

Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветление са логичният резултат от проект, сбъркан из основи. За съжаление проблемите не са само на горното ниво, но и под куполите - същите, които вместо да са символ на пространството, са неосветена досадна преграда за малкото осмелили се да минат през площада. При положение, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по договора, колко пъти и дали въобще някой е изисквал нейното активиране?

Питаме и дали са наложени 20-те % неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора? При такъв огромен обем и нужда от ремонти в София и при сравнително ограничен ресурс, да се позволява некачествено строителство е престъпно. Ако дори нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-добрите примери, а ще продължи да изостава. Ще допуснем ли това? #СпасиСофия #РемонтНаРемонта

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари