вторник, 13 март 2018, 19:42 ч.

По искане на адвокатите на „Булмаркет

Румънски експерт ще бъде разпитан за трагедията в Хитрино

BNews.bg

Румънски експерт ще бъде разпитан за трагедията в Хитрино

Снимка: БГНЕС

Това беше поискано от адвокатите на „Булмаркет” и прието от съда.

Румънски експерт да бъде разпитан по едно от гражданските дела за трагедията в Хитрино. Това поискаха адвокатите на „Булмаркет” – компанията собственик на част от композицията, която дерайлира, а съдът прие искането им. 

Именно експерти от Румъния и Германия участваха в „частното разследване” на „Булмаркет”, според което не превишена скорост, а незаключена стрелка на релсовия път е причина за трагедията. Твърдения, които са отхвърлени и от прокуратурата, и от адвоката на пострадалите и близките на загиналите.

Иначе по случая „Хитрино” се водят десетки дела – 1 наказателно и около 30 граждански. Исковите им молби са за над 10 млн. лв.

ФАКТИ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ХИТРИНО:

* Влак с цистерни избухна край гара Хитрино на 10 декември 2016 г.

* Седем души загинаха.

* Делото „Хитрино” тръгна на 15 януари 2018 г.

* Разследването установи, че инцидентът не е предизвикан от повреди в жп инфраструктурата, не е предизвикан от техническа неизправност на състава и не се касае за техническа неизправност. Причината за произшествието е високата скорост, с която се е движил влака.

* С обивнение са двамата машинисти, които са причинили смърт по непредпазливост на 7 души и тежки и средни телесни повреди на още 14 души.

* Пред съда се изправят машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари