четвъртък, 15 март 2018, 15:05 ч.

Сделка в интерес на...

Агент Иван бърза да лапне комисионни! Шишко Каракачанов иска незабавно парафиране на договора за близо 100 милиона за МИГ-овете!

BNews.bg

Агент Иван бърза да лапне комисионни! Шишко Каракачанов иска незабавно парафиране на договора за близо 100 милиона за МИГ-овете!

Военният министър Красимир Каракачанов е на път да направи зулумът и бърза да разпише документите за поддръжка на МИГ-овете.

„Процедурите по обжалване на това споразумение от страна на украинската компания са завършени, но договор в дадения момент с РСК МиГ засега не е подписан. Разчитаме да сключим споразумение възможно най-бързо", каза Каракачанов пред руската агенция ТАСС.

Всичко това идва в насметената обстановка, преди паянтавото правителство да се е срутило като колиба преди края на председателството на Съвета на ЕС.

Както писа преди дни медията ни, МО ще налеят 81.5 милиона лева за ремонт на съветските самолети МиГ 29. За никой не е тайна, че всичко това кореспондира с тлъста комисионна за министъра-агент на ДС, който цели да направи поредна финансова инжекция към собствения си джоб.

Официалният представител на РСК МиГ в България космонавтът Александър Александров, уточни, че споразумението вече е съгласувано по всички параметри и няма разногласия между двете страни.

Въпросът е, защо Каракачанов отвлича вниманието на обществото и вместо да има истински дебат по важната тема, каквато е тази, той през последните седмици все занимава хората с други по-маловажни теми в сектора, за който по мнение на експерти не разбира в детайли и това може да доведе след себе си редица проблеми в отговорен сектор като отбраната на държавата.

Тънкият момент е, че Шишко войвода (както го наричат вече отлъчилите се избиратели от т.нар. патриоти), иска да загроби държавата и тя да плаща в следващите 4 години по договора за близо 100 милиона, а в крайна сметка, когато оваканти този пост и то не е изключено да е в съвсем близко бъдеще, наяве да излязат фрапантни „щети” от въпросния договор.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Жоро - 14:03, 17 март

    Стига сте пускали партенки! В тази сделка няма комисиони, защото няма посредници!

  • ДС-Иванушка караДомуз - 17:03, 15 март

    А искащите спиране на сделката с Русия ще ми внесат ли по сметката на дъщеря ми в Австрия 5 млн. евро комисионни?! Щото то е много лесно да спираш сделки, но я живейте една седмица без комисионни - да ви вида какви коремни ще правите тогава!

Напиши коментар

Коментари