неделя, 18 март 2018, 14:30 ч.

Майката търси медии за помощ

ПОРЕДЕН СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ! Учителка удряла главата на дете в чин

BNews.bg

ПОРЕДЕН СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ В УЧИЛИЩЕ! Учителка удряла главата на дете в чин

Майка на хиперактивно дете потърси медиите, за да разкаже за тормоза, на който е било подложено детето ѝ в училище в столичния квартал „Люлин“. По думите ѝ, учителката е посягала на Антоан два пъти. От училището отричат, съобщава Нова телевизия.

„Тя го е ударила по време на час и го е попитала защо не пише. Отидох да си взема на обед детето и го видях с рани по врата. Питам го какво е станало. То първо не каза нищо, но след това каза, че госпожата го е ударила. Отидох да говоря с нея. Тя каза, че детето не е искало да пише и че се е въртяло. Това ли е начина? Тя призна, че го е набила“, каза майката Будислава.

Майката е извадила медицинско. „Това не може да продължава така. Говорих с директорката, но тя, само по път в коридора, каза, че ще говори с класната“, каза още майката.

Преди седмица и половина е имало и друг инцидент . Учителката удряла Антоан в чина. „Отидох да го взема и децата ми казаха, че класната го хванала за косата и го е удряла в чина. Гони го от часовете. Наказва го в коридора. Хвърля му тетрадките. Как да пише това дете като е навън“, възмущава се майката. Антоан е с диагноза хиперактивност. Той има проблем с ученето, писането, таблицата на умножение. Това призна майката. Той е с тази диагноза от 3 години. След първия инцидент майката била накарана от директорката да подпише документ за индивидуално обучение без да ѝ бъде точно обяснено върху какво се иска от нея да постави подписа си. Също така, нито директорката, нито въпросната учителка ѝ дали въпросния документ – той бил оставен на масичка за продаване на мартеници в училището. От министерството на образованието заявиха, че са запознати със случая на Антоан. Оттам обещаха да повишат капацитета на преподавателите за работа с тези деца.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари