вторник, 20 март 2018, 15:27 ч.

Само в BNews

Димитър Байрактаров: Щях да повярвам в смелостта на В. Симеонов, ако бе защитил правата на работилите в КОМИ!

BNews.bg

Димитър Байрактаров: Щях да повярвам в смелостта на В. Симеонов, ако бе защитил правата на работилите в КОМИ!

След утихването на скандала с руския патриарх Кирил, потърсихме за коментар депутата от 43-то Народно събрание Димитър Байрактаров.

Би Нюз: Г-н Байрактаров, Вие сте учил и живял доста години в Русия. В същото време сте от малкото хора, които познавате доста добре лидерите на Обединени патриоти. Какъв е Вашият коментар от скандала, който се разгоря с патриарх Кирил?

Д. Байрактаров: От скандали никой няма полза! Особено България! Тъжно е, когато такъв скандал е уж с патриотичен привкус, а в същото време не се защитават нашите интереси.

Б. Н.: Да не искате да кажете, че Валери Симеонов защитава чужди интереси в този скандал?

Д. Б.: Искам да кажа и го подчертавам, че Валери Симеонов представяйки се за голям патриот, не защити българските интереси.

Б. Н.: Това, което твърдите не е ли пресилено? И как ще докажете твърдението си?

Д. Б.:  Не само, че не е пресилено, даже много меко се изразявам! Да пропуснеш такъв златен шанс да защитиш интереса на стотици хиляди българи, е меко казано анти-българска демонстрация на поведение. Ето ви и най-лесното доказателство на твърдението ми. В бившия СССР са работили стотици хиляди български граждани, само в КОМИ - АССР са работили над 300000 (триста хиляди) български граждани. Според подписаното през 2009 г. споразумение между България и Русия голяма част от тези хора имат право да получат руска пенсия. За съжаление вече девет години това споразумение не се спазва. Този въпрос е поставян многократно от мен в Народното събрание. Русия знае, че ги дължи тези пенсии на българските граждани, но виждайки, че няма политици, които да защитят българския интерес си трае.

Б. Н.: Искате да кажете, че визитата на руския патриарх бе най-удобният момент да се повдигне за пореден път този въпрос?

Д. Б: Да, това бе златен шанс за стотици хиляди български граждани да се постави този толкова важен за тях въпрос. Да им бъде защитено правото да си получат заработената в Русия пенсия. Щях да повярвам в смелостта на ВалериСимеонов, ако бе защитил правата на работилите в КОМИ, в Тюмен, Архангелск, Стари Оскол и в цяла Русия! Щях да им сваля шапка, ако тримата Валери, Волен и Красимир се бяха срещнали с руския патриарх и с дипломатичен тон го бяха запознали с този сериозен за нас проблем.

Б.Н.: Тук не трябва ли да търсим вина и в българското външно министерство, в  съветниците на президента, които биха му дали много силен коз при разговора с патриарх Кирил?

Д.Б.: Разбира се. Аз бях смаян, че българските политици не се възползваха от този златен шанс! Ето такива моменти показват васалското поведение на нашите политици.Не е нужно да се зъбиш и обиждаш госта си! Важно е да защитиш интереса на народа си и на държавата си!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Петя - 17:26, 20 март

    Това интервю е право в десятката! Браво на Димитър Байрактаров.

  • Борис - 15:35, 20 март

    Ама тия измекяри никога не са мислили за народа, тях ги интересува само келепира. Браво на Байрактаров! Тай е от малкото умни политици.

  • Мариана - 15:31, 20 март

    Много истинско интервю! Татко е един от хилядите потърпевши, които още си чакат руските пенсии от КОМИ

Напиши коментар

Коментари