петък, 23 март 2018, 10:50 ч.

Проучване на АФИС

Гинка потопи ГЕРБ: Рейтингът на партията се срина и изравни с този на БСП

BNews.bg

Гинка потопи ГЕРБ: Рейтингът на партията се срина и изравни с този на БСП

Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик е разместил политически пластове. Отговорите на въпроса „Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?“, сочат, че силите на двете водещи формации – ГЕРБ и БСП – са напълно изравнени.

Това показват данните от национално представително проучване на Агенция АФИС, осъществено в периода 15-19 март 2018 г. При него са интервюирани пряко „лице в лице“ в домовете им 1010 пълнолетни български граждани.

На трето място се подрежда ДПС, а партиите от коалицията „Обединени патриоти“ сборно са на четвърто място.

"Списъкът продължава с политически субекти, които са в практически неразличими нано-стойности – около 1% и по-малко, а близо една трета от гражданите са трайно отдалечени от всички партии", коментират от социологическата агенция.

Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?

БСП 24.7%
ГЕРБ 24.6%
ДПС 6.5%
Атака 2.4%
ВМРО 2.0%
Реформаторски блок 2.0%
Воля 1.6%
АБВ 1.0%
СДС 0.8%
НФСБ 0.6%
Да, България 0.6%
Движение 21 0.4%
ДСБ 0.3%
Зелените 0.2%
Друга партия 2.7%
Нито една 29.6%

Изследването на АФИС потвърждава, че пълнолетните българи, които желаят естественият монопол върху електроразпределението да е във владение на частна фирма са само 4%. В този дял не се забелязват статистически значими отклонения според образование, възраст, местоживеене, социална група и доход.

Двама от всеки трима граждани на страната (62%) искат електроразпределението да бъде в ръцете на българската държава. Само 2% предпочитат формулата от последните около 15 години – да принадлежи на чужда държава. Едва 1% са на мнение, че собствеността трябва да е във владение на частно чуждестранно лице. А смесената форма на собственост е най-приемлива за 15%. Други 16% нямат мнение по така поставения въпрос, показват данните на АФИС.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • ? - 10:46, 18 апр.

  Абе какво стана с Ббц - "Пренарежи бг"? Има ли нещо като авторитет или е на бунището отдавна?!?

 • асд - 06:17, 18 апр.

  Знаме как герб печели избори-чрез фалшификации ,плащане на определени хора,заплахи и т.н....

 • ju - 19:04, 13 апр.

  Много кофти материал тука. Как да искаш глупци да гласуват за теб. Хората така са свикнали с беззаконието, че като им наложиш правила и протестират.

 • Гинка - 19:57, 27 март

  Я стига с тия фалшиви новини.БСП никога няма да вземе повече проценти от ГЕРБ и никога повече няма да управляват България.

 • Ан - 11:53, 23 март

  Лошо за Боко ще бъде ако се издъни и във Варна.Ако ЕС се скарат и с Турцив ще е по зле и от Русия.Тръмп ни би дузпата,ако и Ердоган го направи оставаме сами срещу БРИКС (половината световна икономикаи 2/3 от населението на света).Това не е добре!

Напиши коментар

Коментари