понеделник, 16 април 2018, 12:12 ч.

От 22 април

Акция "Скорост" започва по пътищата в цялата страна

BNews.bg

Акция "Скорост" започва по пътищата в цялата страна

Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране.

Акция "Скорост" започва по пътищата в цялата страна. Операцията е под егидата на ТИСПОЛ - европейската мрежа на службите на пътна полиция. Целта е намаляване на катастрофите, предизвикани от бързото шофиране.

Пътни полицаи и технически устройства ще има по магистралите, както и по първокласните и третокласни пътища. Операцията е планирана и не е свързана със зачестилите в последните дни тежки пътни инциденти.

Според властите у нас има тенденция за увеличаване на шофирането с несъобразена скорост.

Щом се стъмни, столичните пътни полицаи включват камерата. Дават толеранс от 20 км.

Камерата се поставя на високоскоростните булеварди в столицата и всяка минута заснема по един нарушител. Всяка нощ е на различно място – на „Цариградско шосе”, Околовръстното или бул. „България”, където се организират и гонки. Скоро КАТ ще се снабди и с още камери, които ще следят за високи скорости и в кварталните улици. 

„Досега нямаше възможност да разполагаме камерите заради колата, но тази камера на тротоара я качваме и осъществява контрол”, посочва служител на столичния КАТ.

Когато шофьорите видят поставянето на камерата веднага си съобщават, че на това място има техника. Скоро камерата ще снима и нарушения в бус лентите.

Операцията ще приключи в неделя 22 април.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари