понеделник, 16 април 2018, 12:51 ч.

Съответните документи са внесени в съдебните органи

Проверяват над 10 000 търговски центрове в Русия след пожар в Кемерово

BNews.bg

Проверяват над 10 000 търговски центрове в Русия след пожар в Кемерово

До момента са затворени временно 40 мола, детски игрални зони и кинозали.

Над 10 500 търговски центрове и близо 74 000 други масово посещавани обекти са обхванати от големите проверки в Русия след пожара в мола "Зимна вишна" в сибирския град Кемерово, който взел 64 жертви на 25 март. Това съобщи на съвещание в руското министерство на извънредните ситуации (МИС) Ринат Еникеев, главният държавен инспектор по противопожарния надзор, цитиран от ТАСС.

Проверките, извършвани частично с участието на местните прокуратури, са по нареждане на федералното правителство и генералната прокуратура на Русия.

МИС настоява поради нарушения на противопожарните правила да бъде преустановена дейността на 111 търговско-увеселителни центрове и други масово посещавани обекти. Съответните документи са внесени в съдебните органи.

До момента са затворени временно 40 мола, детски игрални зони и кинозали. Административна отговорност е потърсена от 1800 служители и 363 юридически лица, информира главният държавен инспектор по противопожарния надзор в Русия.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари