вторник, 24 април 2018, 13:41 ч.

Епизод 2

НЕДОПУСТИМО: Държавата платила за полуголите танцьорки и алкохола на младежката конференция, клакьори ръкопляскали на Бойко!

BNews.bg

НЕДОПУСТИМО: Държавата платила за полуголите танцьорки и алкохола на младежката конференция, клакьори ръкопляскали на Бойко!

Снимка: Сега

Скандалната конференция на младежките европейски лидери в София, за която вече Би Нюз ви съобщи, продължава с още невероятни разкрития по отношение на сбърканата организация, при патрон на европредседателството ЛилитУ Павлова, която или се крие, или току се покаже, да каже, как хубаво върви нашето домакинство.

Да, ама не, както вече стана ясно.

"Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус" - статия с това заглавие излезе днес в изданието Euroactiv, която разказва за проведената миналата седмица конференция на Европейския младежки форум в НДК. Част от младежите участници в събитието са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, като например от безплатния алкохол и танцьорките в бара на партито след конференцията.

Не се харесало и това, че Борисов призовал младите да раждат повече деца.  Лидерът на Европейския младежки форум Луис Алварадо споделил пред Euractive, че младите били крайно фрустрирани от изказването на българския премиер, който дори дал за пример германски министър - баща на седем деца.

"Лесно му е да го каже, като не е част от първото поколение, което ще живее по-зле от своите родители", казва Алварадо.

За ЕМФ е възмутително и това, че всички си тръгнали след речта на Борисов. "Тук сте, за да говорите с нас, а не НА нас", казва в своята реч Алварадо.

Не може организаторите хем да се хвалят с това, че в конференцията са включени маргинализирани групи, хем да ги карат сами да си платят самолетните билети, коментира в БТВ Илина Мутафчиева, председател на Националния младежки форум.

Според нея на конференцията младите хора са били просто украса – за два дни имали 30 минути за въпроси.

Мутафчиева отбеляза, че партито с безплатен алкохол и танцьорки е било част от официалната програма на събитието.

Относно билетите идеята е средствата да бъдат възстановени, за да има по-гъвкава опция за младежите – да дойдат по-рано или да си тръгнат по-късно, обяви пък Петър Младенов, председател на Работна група "Младеж" към Съвета на ЕС.

Партито е неформална среща, на която беше дадена възможност на младите хора да продължат комуникацията – да отпразнуват успеха от тази конференция, каза Младенов. И в Малта, и в Естония имаше подобно парти, уточни той.

На въпрос с какви средства е платено партито Младенов отговори: "не бяха карани младежите да купуват алкохол, никой не е карал хората да отидат на тази среща".

По-късно уточни, че държавата е платила за цялата конференция заедно с Европейската комисия. Не знае колко точно е струвало партито.

По-късно в същото предаване лидерът на БСП Корнелия Нинова определи скандала около младежката конференция като "тежък шамар за България от младите европейци".

"Това с алкохола и полуголите жени – да, ужасно е, но по-важно е това, което казва президентът на Европейския младежки форум, че това, което се е случило в София, цитирам: „разруши работата поколенията преди нас, унищожи труда на няколко генерации младежи и показа пълно пренебрежение към младите хора изобщо", каза Нинова.

Междувременно с позиция излезе младежката организация на ГЕРБ. Оттам определиха скандала като спекулация и провокация.

Извън официалното в медиите, с което се коментира и бляскавата поява на премиера Бойко Борисов, слязъл като Бог от небесата, кого трябва единствено да обожествяват, но не и да разговарят с него, не закъсняха и подробности във Фейсбук.

Н.С. написа: "Изключително важно е да се подчертае, че министерството караше доброволци да стават и аплодират българския премиер по време на речта му. Имаше написани предварително въпроси от министерството за гражданския диалог с комисаря. А за да са доволни и безплатно пиене и мадами:)"

Излагацията е пълна, г-н премиер и госпожо Павлова! 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • mimi - 14:36, 24 апр.

    Ако не са продажните медии до сега задника на Боко да е лъснал от всякъде, ама като им пълни гушката ...ще го лижат! Бездарни журналя!

Напиши коментар

Коментари