сряда, 25 април 2018, 15:15 ч.

Корпоративни интереси

ГЕРБ и патриотари с нови лобистки поправки в Кодекса на труда!

BNews.bg

ГЕРБ и патриотари с нови лобистки поправки в Кодекса на труда!

ГЕРБ и патриотарите отново решиха да обслужват корпоративни интереси в сектор земеделие и отново извадиха от нафталина прословутия чл.114 а от Кодекса на труда за еднодневните трудови договори.

Чрез този член напрактика се подарява безплатна работна сила, за която плащаме ние, данъкоплатците. Защо ли? Ами защото лицата, които сключват такива договори, обикновено получават и обезщетения за безработица.

Чрез този член се нарушават и извоювани през годините права и това са правата на зачитане на трудов стаж. Дивият герберо-патриотарски подход нарушава и това право, нещо повече, с предложените поправки договорите по чл.114 а вече ще са и полудневни, тоест приближени до властта ще могат да спестяват от данъци и осигуровки, тъй като ще водят работниците на четиричасов работен ден!

За извънреден труд и дума не може да става. Оказва се, според герберо-патриотарските управляващи, селскостопанският труд е лек и привлекателен и се върши за около 4 часа на ден. Против тези промени се изказаха д-р Хасан Адемов от ДПС и Георги Гьоков от БСП за България.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Мика, имаме новина, ма! - 15:34, 25 апр.

    Вече сме на почетното (в смисъл: водим се, че участваме) 111-то място по свобода на словото в света! А на какво ли място ще бъдем в класацията за 2018 г., когато вече има нови “успехи” на мутренския натиск върху медиите, като случая с продажбата на телевизия BiТ от месец февруари тази година? Питам аз, макар че отговорът е ясен.

  • Българин - 15:20, 25 апр.

    Боклуци!

Напиши коментар

Коментари