сряда, 25 април 2018, 16:55 ч.

Ефектът на протести по време на европредседателството

Викнаха "Оставка!" и Теменужка клекна да сменят формулата за изчисление на парното!

BNews.bg

Викнаха "Оставка!" и Теменужка клекна да сменят формулата за изчисление на парното!

На човек да му се прииска това европредседателство да не свършва...Скандални истини и разкрития за управляващите избухват всеки ден, а протестиращите бързо-бързо успяват да получат положителен отговор на исканията си. Жалко, че държавната машина не работи така и целогодишно. Сега да не се изложим пред чужденците, а после...пак по старому. 

Какво е казал съдът не трогна изобщо Теменужка Попова, която вече веднъж бе  с единия крак  вън от министерството на енергетикета.. Нито пък някого дургиго от колегите й в кабинета Борисов-3. 

Медиите пишат, хората подават сигнали и пак нищо. До протестите днес.

През следващия отоплителен сезон сметките за парно и таксата за сградна инсталация ще бъдат изчислявани по нова формула. За това се договориха министърът на енергетиката Теменужка Петкова и представители на граждански организации, които протестираха  пред министерството срещу високите мартенски сметки на абонатите на Столичната топлофикация.
Със скандирания "Оставка" започна протестът на хората, които се събраха пред Министерството на енергетиката, и едва тогава Теменужка реши да приеме техни представители на разговор.

Дали ще го изпълни обаче...


"Януари сме платили 135, февруари 176 лева, март при мъртво парно 246 лева."
"Вече нищо не може да ме изненада от "Топлофикация"-София. Тези изчисления са на база прогнозни и форма, която не отговаря на истината."
На 17-ти април Върховният административен съд отмени формулата за изчисляване на тази такса, но министерството има право да обжалва.
Преди да влязат в министерството, протестиращите споделиха за "Хоризонт", че сметките им за март са по-високи с 20 до 40, дори до 100 процента в сравнение с тези през зимните месеци.
От "Топлофикация - София" твърдят, че сметките за парно са изготвени коректно и са съобразени с Наредбата за топлоснабдяване. Вчера от КЕВР заявиха, че ще проверят как са изчислени сметките.
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари