сряда, 25 април 2018, 17:44 ч.

Скъпо образование

Правителството с нова брадва: Вдига таксите за университетите!

BNews.bg

Правителството с нова брадва: Вдига таксите за университетите!

Правителството утвърди годишните такси за студентите в държавните университети. 17 висши училища запазват старите такси, а в 16 са по-високи за някои професионални направления.

Единствено Софийският университет намалява таксите за студентите си. Най-чувствително е при физическите науки и за специалността "Ядрена химия".

СУ „Св. Климент Охридски“ обаче увеличава таксите за новоприети студенти в професионалните направления „Администрация и управление“, „Право“, „Психология“, "Социални дейности" и „Филология“.

Значително увеличение има за студентите от Техническия университет в Габрово.

За първокурсниците в Медицинския университет в Пловдив таксите скачат в специалностите "Медицина", "Фармация" и "Стоматология", както и в Медицинския университет в Плевен в различни професионални направления.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари