четвъртък, 26 април 2018, 9:40 ч.

Патриотите изкарват България от европейския път

Йордан Цонев: Цветанов пусна димна завеса на КСНС, за да скрие истинския конфликт! ГЕРБ да маха коалиционния си партньор!

BNews.bg

Йордан Цонев: Цветанов пусна димна завеса на КСНС, за да скрие истинския конфликт! ГЕРБ да маха коалиционния си партньор!

Това напрежение между институциите не е полезно за страната и за българските граждани. Ние страна няма да вземем. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от ДПС, коментирайки репликите между Цветанов и президентството.

Според него не правителството, а националистическата коалиция, която е партньор на ГЕРБ, се опитва да изкара България от европейския път.

„Конфликтът, който беше предизвикан от Цветан Цветанов на Консултативния съвет за национална сигурност, на нас ни изглежда като конфликт, който имаше за цел да пусне димна завеса над истинския конфликт – накъде води България тази коалиция“, заяви Цонев.  

„Разграничението може да стане само по един начин – когато махнеш този коалиционен партньор“, категоричен беше той.  Цонев посочи посещението на Волен Сидеров в Крим, където е изказал позиция, противоположна на тази на ЕС и НАТО.

 „Нашите натовски партньори питат вече и ще питат на тази тема – нас питат и ГЕРБ ще питат. ГЕРБ дължат отговори на натовските ни партньори и на европейските партньори къде води България с този коалиционен партньор“, заяви депутатът от ДПС.   

Цонев посочи, че поведението на Волен Сидеров е недопустимо, защото е правил изказвания от името на държавата, която е на коренно противоположно становище по отношение на Крим. Освен това той разкритикува изначалното решение на ГЕРБ да се коалира с патриотите като грешен ход, както и че е имало други възможности третият кабинет да увравлява, дори и без коалиция, но с подкрепата на други партии по принципни въпроси за страната.

Припомняме, че отдавна Би Нюз прогнозира разпада на фалшивата коалиция, изградена на лични интереси, а не на  държавнически подход.

Както вчера вече ви съобщихме по темата, Цветанов вече даде заявка за шут към партньорите си.

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов е бесен на коалиционния се партньор Волен Сидеров и предстои огромен скандал, който поставя на косъм съществуването на съшитото им с бели конци сдружение, което се клати месеци наред, едва удържано заради европредседателството. Този път обаче скандалът ще е голям. 

"В предстоящите дни ще се съберем на коалиционен съвет. Не само по темата за "Атака", а и по тези, свързани със законопроектите и управленската ни програма. Не приемаме посещението (на Сидеров в Крим - б.а.) за нормално и аз съм изразил позицията си. В тази посока се разграничаваме от позицията, която беше заявена от Волен Сидеров. Той не е изразител на външната политика на правителството." Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание за изразената позиция от лидера на "Атака" Волен Сидеров в Крим, че той не е бил анексиран и окупиран.

"Ще защитаваме принципната си политическа позиция, която кореспондира с Европейската народна партия и демократичната власт в България. Не смятам, че трябва да приемаме всяко едно различие като лично разминаване, а като начин на изразяване на политически мнения", коментира още Цветанов.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари