четвъртък, 26 април 2018, 17:36 ч.

Лъска имидж

Лошо няма, но не си ли прави ПР Борисов на гърба на Желяз!? Обеща финансова помощ за…

BNews.bg

Лошо няма, но не си ли прави ПР Борисов на гърба на Желяз!? Обеща финансова помощ за…

Премиерът Бойко Борисов, Цецка Цачева и главният прокурор Сотир Цацаров проведоха среща с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които САЩ искат екстрадиция. Те ги запознаха с действията на българските институции в защита на правата им, а премиерът Борисов ги информира, че ще предложи на Министерския съвет решение държавата да поеме финансовите разходи при евентуален съдебен процес в САЩ.

По време на разговорите Борисов, Цачева и Цацаров подчертаха, че България не поставя под съмнение Договора за екстрадиция със САЩ, но и че правата на българските граждани ще бъдат защитавани. По думите на главния прокурор, направените анализи показват, че не са налице всички предпоставки за екстрадицията. Той посочи, че не е изпълнено основното условие за това, а именно – наличието на двойна наказуемост.

Борисов посочи, че текат консултации между българските институции и американските власти по казуса. Той каза, че на вчерашната си среща с посланик Ерик Рубин е подчертал, че държавата ще се ангажира с правата на българските граждани. Борисов увери младежите, че към момента и посланик Рубин, и партньорите, които участват в консултациите, проявяват разбиране и се отнасят конструктивно към решаването на проблема.

„Полагаме усилия, каквото е необходимо от страна на държавата ще бъде направено във ваша защита", каза премиерът и благодари за работа на главния прокурор.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Prosecutor - 20:30, 26 апр.

    Нали хамериканското правосъдие е най-доброто? От какво се страхуват? ;)

  • Анто - 20:12, 26 апр.

    Голям резил. Защо трябва да екстрадират невинни и след това да ги защитава? Ако бяха американски граждани и им поискаха екстрадация щяха да получат на майка си ......... Боко се опитва да си вдигне потъналия рейтинг. Днес са тези момчета, утре може да е всеки друг. Долна държавица сме

Напиши коментар

Коментари