петък, 27 април 2018, 10:09 ч.

Само в BNews

Управлението на ГЕРБ е пагубно! Доказателството – доклад на министерството на труда 2017!

BNews.bg

Управлението на ГЕРБ е пагубно! Доказателството – доклад на министерството на труда 2017!

Управлението на ГЕРБ е пагубно, сочи доклад на министерството на труда! В него е направен подробен анализ за развитието на пазара на труда в периода 2003-2016 г. Направена е и прогноза до 2025 г.

Прочита на числата обаче недвусмислено показва, че управлението на ГЕРБ е пагубно за България и българските граждани. Още на стр.3 в доклада се посочва интересна статистика, на която защитниците на ГЕРБ биха дали сериозен отпор, но тя е писана от министерството на труда по време на управлението на правителството Борисов-3 през 2017 г.

Нека видим какво ни показват числата: "През периода 2003 – 2008 г. се наблюдава увеличение на работната сила до 3 560.4 хил., след което работната сила започва да намалява.

Броят на заетите лица за периода 2008-2011 г. намалява с 395.5 хил. За същия период се увеличава броя на безработните със 176.5 хил." Както добре се вижда веднага след като ГЕРБ взимат властта броят на заетите рязко намалява, безработицата рязко се увеличава.

Естествено министерството на труда е спестило някои интересни факти, че през тези години България вече е член на Европейския съюз и получава милиарди евро от кохезионните фондове.

Министерството е спестило информацията, че това бяха годините на бурно строителство на магистрали, като парите отиваха главно в турски фирми изпълнители, а българските подизпълнители масово фалираха. Въпреки спестената информация, числата ясно показват каква загуба е нанесло управлението на ГЕРБ в този период.

Информацията от доклада продължава с още по-стряскаща информация за 2016 г., която гласи следното: "През 2016 г. работната сила в България на възраст 15 и повече навършени години  намалява със 73 хил. бр. спрямо 2015 г. до 3 264 хил. наблюдава намаление на населението на 15 и  повече навършени години с 505.9 хил.

Тези числа ясно показват непоправимите щети, които некадърното управление е нанесло на България. Политиката на ниски доходи, която превърна България в Най-бедната страна в Европа показва ярката неспособност на управляващите да осигурят благоденствие на народа си. За сметка на това обаче България се превърна в символ на корупцията и липсата на свобода на словото и свободни медии!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари