петък, 04 май 2018, 15:20 ч.

Болно място

Туитър: Моля, сменете паролите си, има бъг!

BNews.bg

Туитър: Моля, сменете паролите си, има бъг!

След огромните скандали около Фейсбук и източването на лични данни,  социалната мрежа „Туитър” препоръча на потребителите си да сменят незабавнто своите пароли.

Заради техническа грешка паролите са станали видими във вътрешната мрежа на компанията. Информацията беше огласена в профила на техническия директор на Twitter Параг Агравал.

"Когато вие задавате парола за своя Twitter акаунт, ние използваме технология, която я маскира, за да не може никой в компанията да я вижда. Наскоро открихме грешка заради която паролите са се съхранявали в открит вид във вътрешната система." - пояснява Агравал.

По думите му, грешката е поправена и "няма никакви признаци на проникванеили на неправомерно използване на паролите".

Въпреки това от социалната мрежа препоръчват на потребителите като превантивна мярка да сменят паролите си в Twitter и на всички други сайтове, където те са идентични.

„Туитър” не посочват откога е съществувала тази грешка, нито колко пароли са били разкрити.

Мрежата има над 330 милиона потребители. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари