понеделник, 14 май 2018, 10:50 ч.

Премиер - пълен фарс

Бойко спира финансирането на медиите, пуска томбола за кои от тях да има пари!

BNews.bg

Бойко спира финансирането на медиите, пуска томбола за кои от тях да има пари!

Снимка: "24 часа"

Премиерът се отнесе с арогантно пренебрежение към състоянието на медиите у нас. Той отхвърли като фалшива новина твърдението, че управляващите разполагат с медии под свой контрол, и обеща да прекрати всякакво държавно финансиране за медиите или да го замени с томбола. Гръмкото му изявление дойде на форум на регионалната политическа академия на ГЕРБ, проведен през уикенда в Стара Загора. 

"Надявам се тази тема за медиите, след като я повдигнахте в парламента, да я продължите и да я приключите. Ако трябва, никакви държавни пари за никого да не се дават. Или да им направим томбола, както е сега за посещението при папата. На които журналисти им се падне - те влизат вътре", обяви Борисов. И се разгорещи: "Какво общо имаме ние с тези неща? Кои медии сме можели да контролираме и кои сме контролирали. И от сутрин до вечер - хейт. Окей. Да го правят, ама и да казват, че свободата била нарушена ...". 

По думите му, докато в другите държави отнемали правата на съдебните органи и медиите, "България в това отношение е за пример - не само във върховенството на закона". "Пишат се толкова фалшиви неща, че човек, ако ги чете, може да полудее. Добре че не ги чета, но все ще се намери някой да каже: Бе, ти разбра ли? Това най ме вбесява, не искам да ги знам, имаме си достатъчно работа да си вършим", рече Борисов и категорично нареди: "Затова - никакви държавни пари! За разпространението - вижте кой е най-добрият модел и да го използвате. На Московски ще му кажа, ако има модел с участие на пощите - да го поемат". И тези приказки са празни. Това, което Борисов не смее да назове, е, че в разпространението има монопол, но щял да го разруши, като остави всичко на "Български пощи". Те отдавна не се занимават с разпространение на печата на сергии, а само носят вестници на абонати. Така че и това не е възможно да стане. 

Идеята за томболата хрумнала на премиера от правилата за влизане на аудиенция при папата - теглел се жребий при по-големи делегации. Така Борисов бил осенен от екзотичната идея, която ще си остане в сферата на празните приказки на партийна сбирка. Няма как парите за обществените поръчки да се дават на томбола, нито пък парите от еврофондовете. Въпросът е, че и в момента правителството и парламентът отказват да въведат конкурсно начало при разпределението им в електронните медии. В момента тези пари в телевизиите, радиата и информационните агенции се дават по усмотрение на съответния министър, информира "Сега".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари