сряда, 16 май 2018, 10:36 ч.

Ексклузивно в Би Нюз

МВР, спрете да се излагате! Посичате бизнеса с промените в Закона за защита на личните данни!

BNews.bg

МВР, спрете да се излагате! Посичате бизнеса с промените в Закона за защита на личните данни!


Българското МВР отново реши да се излага като направи свой вариант на регламента за защита на личните данни, който влиза в сила от 25.05.2018 г. Родното МВР ще внася  промени на действащия Закон за защита на личните данни ( ЗЗЛД), които по обем са близо 40 страници, а обемът на закона е 26 страници.

При това положение според Закона за нормативните актове се внася нов закон, но това са само малки подробности. По- важното е, че родното МВР е решило за пореден път да ни посича и да си написва нов регламент с санкции, които българинът доживотно няма да може да изплати. Така например в предлагания ЗИД на ЗЗЛД в чл.85 родното МВР е предвидило глоба от 10 000 до 20 000 000 евро!

Да, няма грешка глоба от десет хиляди до двадесет милиона евро. Явно родното МВР разавива дейността си в някоя друга държава.Освен това, родното МВР е решило да урежда с бизнес и свои хора, защото въпреки, че в регламента няма такова изискване, законопроектът на МВР предвижда назначаването на длъжностно лице по защита на личните данни при обработката на такива на десет хиляди души. Този корпоративен лобизъм е предвиден в чл. 25 б, ал.1 на ЗИД-а.

Всичко това, което предлага МВР може да доведе до страхотен нормативен хаос, който да има сериозни икономически последствия. Срещу предлагания от МВР законопроект вече скочиха редица организации и адвокатурата на България, сега остава МВР да си отвори очите и ушите и да спре да се излага! 
 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари