сряда, 16 май 2018, 18:12 ч.

Нагло

Главният юрист на район "Подуяне" е мамила с обществените поръчки! Близки приятели печелили конкурсите, тя прибирала пачките от…

BNews.bg

Главният юрист на район "Подуяне" е мамила с обществените поръчки! Близки приятели печелили конкурсите, тя прибирала пачките от…

Сигналът срещу директора на дирекция от Столична община, Район "Подуяне", е от лице, запознато с дейността му. Изнесените в сигнала данни се потвърдиха и от други свидетели, както и от последвалите претърсвания и изземвания. Не е ясно дали ръководни лица от район "Подуяне" са били наясно с порочната схема. Разпитани са други длъжностни лица.

Това съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Зорница Русинова, цитирана от Блиц.

От прокуратурата и ГДБОП не обявиха официално името на задържания с подкуп директор, но според информация това е главният юрисконсулт на район "Подуяне" Лилия Геринска.

"Във всички случаи лицето е било председател на комисия. Фирмите, които печелят обществените поръчки, са били близки до нея. Във всяка поръчка са използвани различни методи: подмяна на документи, подправяне на подписи. Става дума за строителни дейности, за саниране, за доставка на хранителни стоки", каза още Русинова.

"Парите са изтеглени в същия ден от клон на банка, от сметка на дружеството, спечелило въпросната обществена поръчка. Намерени са във вида, в който са изтеглени от банката. На срещата е била сама", уточни ръководителят на Софийска градска прокуратура.

Оперативната работа е проведена със съдействието на Столична община и лично на г-жа Фандъкова, каза от своя страна шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари