сряда, 16 май 2018, 18:58 ч.

Работа

Експресно: 1/3 от забавените преписки в „Младост“ вече са…

BNews.bg

Експресно: 1/3 от забавените преписки в „Младост“ вече са…

Близо една трета от забавените преписки в район „Младост“ вече за разписани. Това стана ясно от думите на главния архитект на района Стефан Стефанов, който разказа за Дарик, че изпълняващ длъжността кмет на района всеки ден е различен човек.

Над 1500 забавени преписки е оставила показно арестуваната кметица Десислава Иванчева, стана ясно след задържането ѝ. Към момента около 450 от тях вече са придвижени, съобщи за Дарик главният архитект на района Стефан Стефанов:
 
„Предполагам, че другите ще продължава да ни ги изсипва. Така че нещата се движат от тази гледна точка. От гледна точка на това, че не стоят в кабинета на кмета, нещата започнаха, само с уговорката, че когато архитект Русев е кмет. В другите дни нищо не се разписва. От гледна точка на това, че тази работа трябва да се свърши от екипите и отделите, тук нещата вече са по-сложни, защото това няма как да стане нито за два месеца, нито за три. Задържана работа с години горе, която е била и обработвана, но въпреки това спирана... Но с това изсипване на 1500-1600 преписки, което ще стане този месец, просто нашата работа ще закъса с няколко месеца напред“, каза Стефанов.

В момента Румен Русев, заместник-кметът който Десислава Иванчева категорично не искаше да заеме нейното място, е временно изпълняващ длъжността, но докога не се знае, защото формално той замества посочения от Иванчева Владимир Клисуров, който пък след завършилата в петък отпуска от днес е в болнични:
 
„Клисуров от понеделник беше отново кмет, в понеделник и вторник беше кмет, днес обаче май е в болничен вече. Сега кмет е архитект Русев. Всеки ден е различно. Така че до 6 юни няма как да знам кой ден кой е кмет“, допълни главният архитект на района Стефан Стефанов.

А след 6 юни се очаква Столичният общински съвет да реши казуса.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари