петък, 18 май 2018, 11:20 ч.

Тръмп отговори на Туск:

ЕС се отнася към нас по най-лошия начин

BNews.bg

ЕС се отнася към нас по най-лошия начин

Снимка: Ройтерс

Председателят на Европейския съвет заяви, че "с приятели като Тръмп не ти трябват врагове“.

Ден след като председателят на Европейския съвет отправи остри критики към американския президент, Доналд Тръмп отговори.

След пристигането си за срещата на върха в София, Доналд Туск каза, че на фона на последните решения на Доналд Тръмп, "с такива приятели не ти трябват врагове“.

В началото на заседанието на кабинета на президента Тръмп, репортер го попита за реакцията му.

"ЕС се отнасяше ужасно със Съединените щати в търговията, държеше се ужасно с нашите работници. Дефицитът ни с ЕС през миналата година беше 151 млрд. долара. Познавам се много добре с Жан-Клод и с Доналд и двамата ги харесвам много. Но те са много трудни", заяви Тръмп.

Туск за Тръмп: С такива приятели кой се нуждае от врагове

"Честно казано, извън Китай и някои други страни, ЕС се отнася към нас по най-лошия възможен начин. Поставят ни търговски бариери – нашите фермери не се допускат в голяма степен да продават продуктите си в ЕС. Много трудно е да продаваме колите си в ЕС, но ЕС и най-вече Германия е наводнила Съединените щати с мерцедесите си, с беемветата си и колите си без бариери. Те плащат нищожни такси, докато ЕС ни налага огромни мита… Те могат да ме наричат по всякакъв начин, но това не може да продължава повече така", допълни той.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Миро - 14:23, 18 май

    Някой да е видял добро от Америка? Камо ли България!

  • Observer - 13:44, 18 май

    Доналд може би говори някакви истини, но някой насила да кара янките да предпочитата мерцедесите и беемветата, волвата или саабите. Защо не пореве за пежо или фиат? Америкаценът обича да плаща за завършени изделия и оплакваните автомобили от Германия са точно такива. И да вдига митата, това няма да направи американските коли велики отново. Те са минало...Вземете и японците...Но всеки знае, че в US се произвеждат мерцедеси и беемвета. Значи ценителите в тази велика страна знаят за какво да харчат парите си.

Напиши коментар

Коментари