петък, 18 май 2018, 19:45 ч.

Прозрения на "Воля"

Яловата комисия за ЧЕЗ де факто узакони Гинка, никога няма да разберем кой стои зад нея

BNews.bg

Яловата комисия за ЧЕЗ де факто узакони Гинка, никога няма да разберем кой стои зад нея

Снимка: БТВ

Българският парламент беше употребен като че ли за да бъде осигурен комфорт за сключването на сделката, прозира една странна колаборация между управляващи и опозиция – по този начин депутатът Пламен Христов от „Воля” коментира в студиото на „Лице в лице” резултатите от работата на анкетната комисия за продажбата на „ЧЕЗ-България”.

По-рано Би Нюз публикува друга сходна позиция, която показва, че двете партии БСП и ГЕРБ тъкат на един стан.

„В работната група с един завиден консенсус бяха приети много точки от самия доклад, които после в самата комисия със същия консенсус отпаднаха”, посочи той.

Според него единственото полезно от доклада е отпаднало от окончателната версия – изготвяне от енергийното министерство на критерии, по които КЕВР би могла да стопира подобни сделки. По думите на Христов сегашната поправка „ЧЕЗ” е ялова, защото енергийният регулатор не разполага с основание да се намеси – макар да му е дадена такава възможност.

„Аз съм почти сигурен, че седмица-две след като докладът бъде факт, КЗК съвсем спокойно ще се произнесе, че няма основание да спре сделката и ще имаме нов собственик на ЧЕЗ”, заяви депутатът. Според него няма и да разберем кой стои зад купувача „Инерком” и какво е използваното финансиране: „Просто може би ще трябва да изчакаме да се случи тази сделка и да стискаме палци „Инерком” да успеят да управляват този огромен гигант”.

Христов беше категоричен – парламентът и всички останали институции с действията си са изчистили името на шефката на „Инерком” Гинка Върбакова.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • малка нощна приказка - 00:18, 19 май

    Още едно основание да се иска незабавна оставка на зельо бойчев.

Напиши коментар

Коментари