неделя, 20 май 2018, 14:40 ч.

Поклон пред този велик човек

Хиляди изкачиха Витоша от Княжево до Копитото в памет на Боян Петров (СНИМКИ)

BNews.bg

Хиляди изкачиха Витоша от Княжево до Копитото в памет на Боян Петров (СНИМКИ)

В памет на Боян Петров хиляди души изминаха разстоянието от столичния квартал Княжево до Копитото, съобщи БНТ. Приятели на Боян, познати и непознати, извървяха маршрута, по който алпинистът е тренирал преди покоряването на всеки връх.

Много хора се събраха в Княжево и тръгнаха по една от любимите пътеки на Боян Петров до местността Копитото.  Походът приключи без инциденти и с много добра организация.

Столичната община пусна няколко допълнителни мотриси по линията на трамвай номер 5, както и няколко допълнителни автобуса по линията на 63. Общинска полиция охраняваше похода, имаше и доброволци от Червения кръст. Доброволци алпинисти помагаха на участниците в похода.

Трасето е 2,5 км., но денивелацията е между 600-700 метра, така че не е толкова лесно, колкото изглежда.

Жената до Боян Петров също участва в похода. Тя помоли всички да бъдем щастливи, защото според нея сега Боян е на по-хубаво място.  Сред поелите по стъпките на алпиниста са и редица политици, сред тях е бившият председател на НС Димитър Главчев и председателят на комисията по околна среда в парламента Ивелина Василева.

По средата на трасето беше дневникът на Боян Петров, имаше и два допълнителни, в които участници в похода можеха да добавят всичко, което са искали да му кажат приживе.

За нас Боян Петров е страхотен човек, алпинист и изследовател, споделиха пред БНТ туристи, които се включиха в похода. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Иванов - 14:22, 21 май

    Къде беше Иво Прокопиев и защо не участва и той в това изкачване?!?

Напиши коментар

Коментари