понеделник, 21 май 2018, 9:09 ч.

Само в BNews

Валери Симеонов – УБИЕЦЪТ на българските производители! Тоалетният министър избра чуждите интереси пред здравето на българските деца!

BNews.bg

Валери Симеонов – УБИЕЦЪТ на българските производители! Тоалетният министър избра чуждите интереси пред здравето на българските деца!

Гнусна ПР кампания си спретна вицепремиера Валери Симеонов чрез приближени медии. Този път тоалетният министър реши да се прави на герой, който уж бил спрял лобистки поправки в наредбата, която регламентира провеждането на програмата за хранене на децата "Училищен плод" и "Училищно мляко".

Публично известен е скандалът, който се разрази още по време на 43-то Народно събрание. Тогава опозицията изнесе факти доказани с фактури за невероятно надуване на цени на плодовете от търговците. Оказа се, че плащаме ябълки на невероятните

цени от 10-11 лева за килограм, докато производителите ги продават на цена от 0.7 до 1 лев на килограм.

Още по-фрапиращи бяха цените на морковите и млякото, които също бяха надути няколко пъти. Публично известено е, че родителите постоянно се оплакват от лошото качество на храната, която търговците на дребно доставят за нашите деца в училищата.

Вероятно, добре стимулиран от търговците, Симеонов провали промените на наредбата, чрез които се стимулираха българските производители да доставят на нормални цени и с гарантирано качество храни на нашите деца, чрез което да се гарантира и тяхното здравословно хранене.

По стар ченгесарски почин, вицето си спретна медийна кампания чрез приближени медии, някои от които са съпружески ангажирани с негов депутат. Въпросните медии публикуваха материали героизиращи Симеонов, изопачавайки истината. Наглата кампания достигна връхната си точка чрез декларация на заинтересувани лица в подкрепа на Симеонов.

Цинизмът е в това, че забележете Асоциация за уж "Здравословно хранене на децата" била против промените на наредбата и стимулиране на българските производители. Бегла проверка обаче веднага показва, че членове на тази асоциация са именно търговци на плодове и зеленчуци, които надуват цените и имат ползи от запазване на старата наредба. Нещо повече от години се знае, че тези търговци работят срещу българското производство чрез внос на плодове и зеленчуци с неясно качество от Турция. Антибългарските прояви на Симеонов се проявиха и чрез внесения от него закон, чрез който се цели унищожаването на българското кисело мляко и други

български продукти в услуга на гръцки корпоративни интереси. Ако Бойко Борисов продължава да допуска това поведение на Симеонов, то той се превръща в негов съучастник и убиец на българското производство и българските деца!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • До-до Мартин Киров - 00:03, 22 май

  Цени и качество по тези програми не могат да се пипат който и да ги доставя те са без промяна , а за глупостите за Турските плодове може да поискате справка за да се убедите в ЛЪЖАТА си.Моля направи си справка и за това , как от 500 дребни търговци , след като влязат промените ще останат 3-4 фирми с десетки милиони оборот.Просто почетете , поинтересувайте се и тогава пишете.А иначе , тези ПРОИЗВОДИТЕЛИ ще си присвоят и от Вашите пари - в това бъдете сигурен!!!!

 • До Мартин Киров - 23:18, 21 май

  Хайде сега да обясните кое е лъжа в статията? Или сте от тоалетните тролове?

 • Мартин Киров - 11:49, 21 май

  В тази статия почти всичко е ЛЪЖА

 • България - 09:49, 21 май

  Гнусен продажник! Един ден народът ще те замеря с камъни българоубиецо!

Напиши коментар

Коментари