понеделник, 21 май 2018, 11:31 ч.

Цопваме на дъното след 30 години преход!

„Таблоид“: Слави и Бойко ще ни управляват в тандем от догодина

BNews.bg

„Таблоид“: Слави и Бойко ще ни управляват в тандем от догодина

Предсрочен вот през първото четиримесечие на 2019 година устройвал и Бойко Борисов, и Слави Трифонов. Първият, за да се отърве от проблемните си коалиционни партньори – патриотите, които непрекъснато искат още и още власт и поставят все по-неизпълними условия. Вторият – за да тества най-накрая влиянието си сред обществото, за което още преди две години го призова премиерът, пише „Таблоид“.

Дългия и хората, които са около него с изграждането на политическия му проект, че колкото и да бленува абсолютна власт в Народното събрание, Трифонов не може да разчита на пълно мнозинство и ще трябва да се задоволи с коалиция.

Социолозите все още не потвърждават тезата, че е възможно Трифонов да повтори феномена „Симеон II“ от 2001, когато през април обяви своя политически проект, а два месеца по-късно спечели половината места в парламента.

Слави си дава сметка, че колкото и да напада Бойко, ще е невъзможно да управлява сам. Политическият проект на Слави би се радвал на одобрение над 20%, което е много под желаното абсолютно парламентарно мнозинство.

Проучване на Медиана сочи, че вече 30% биха подкрепили Слави Трифонов, а близо 37% ще гласуват за хипотетична партия на президента Румен Радев. За ГЕРБ биха гласували 26%, а за БСП малко под 23%. ДПС биха били подкрепени от 8%, а ОП от 7%. Според допитване от страна на Трифонов, анализатори са го известили, че при подобна конфигурация се отива към нови избори или преговори с ГЕРБ.

Всъщност поведението на Трифонов през последните месеци показва, че той е склонен на съюз с бившия си приятел и настоящ политически опонент Бойко Борисов. Прави впечатление, че словесната канонада срещу лидера на ГЕРБ е по-слаба и шегите не са толкова остри и обидни.

В политическите среди се носи слухът, че Трифонов вече искал мир и искал да загърби 9-годишната вражда. Носи се дори мълва, че двамата са се видели на четири очи и да омекотят взаимните нападки.

Очаквайте подробности!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • до дремеми - 12:00, 10 юни

  Ха, ха, ха: "наведено положение пред Кремъл". С тази разлика, че от Кремъл не ни го зачитат, защото целият свят видя, че ние вече сме си изули гащите пред САЩ!

 • шефа - 07:56, 26 май

  Ако някой гласува за тези помияри значи е пълен идиот.

 • ПОЛ БЪНЧ - 12:20, 22 май

  ЗЕМИ ЕДИНИЯ, ТА УДАРИ ДРУГИЯ...

 • Ха,Ха - 10:54, 22 май

  Стадото да гласува за ортака на Тик...а!Може да гласува и за слугите грантажии от демократична България?

 • BgWC - 19:42, 21 май

  Румен Решет..., пардон, Радев е чист като сълза. Затова понастоящем е при Путкин- там ходят само най-чистите. Като се върне, Андрей Райчев официално ще оповести, че рейтингът на Румен Решет..., пардон, Радев е пораснал до рекордните 119%, след което официално ще го провъзгласят за светец, а политическата класа ще бъде разпусната, защото при наличието на такъвo свръхчовечe в държавата нямаме нужда от никой друг. Кофти ми е само за Шадраван Пиклев, който тъкмо пое лидерството на триото АБВ и отново ще потъне в масовката :(

 • Га Га - 16:29, 21 май

  Ако управлява с Бойко, какво ще се промени. Сега целта на ГЕРБ е народа да става все по прост, така че лесно да се манипулира - По Оруелски (Джордж Оруел).

 • Буров - 15:20, 21 май

  Няма дясно. Всички са осрани до ушите с кражби и продажност. Всички до един са от крадливото червено котило на ДС и БКП. Само Радев е чист и тези които не са управлявали още. На тях народа възлага надежда. Само на тях. Останалото в помията.

 • Наблюдател - 15:15, 21 май

  Боклуци! Вървим все повече към мутривизация на държавата. Мафия.

 • лакардии - 14:08, 21 май

  Гладни навлеци депутатски кресла сънуват. Още по-гладни се надяват сега да правят вятър, та дано после да ги огрее и тях ... Надеждата крепи човека.

 • БЪЛГАРИН - 13:15, 21 май

  НАДАЙ СЕ, СЕДЕСАРСКИ ГЕРБАДЖИЙО! ХИПОТЕТИЧНА ПАРТИЯ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ НЯМА ДА ИМА, НО ЩЕ ИМА РЕАЛНА ПАРТИЯ НА ГЕНЕРАЛА И ПОЛИТИКА РУМЕН РАДЕВ. МИСЛЕТЕ МУ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА ПСЕВДОДЕМОКРАТИЧНАТА "АЛТЕРНАТИВА"!!!!!

Напиши коментар

Коментари