понеделник, 21 май 2018, 13:10 ч.

Предизвикателнo

Българинът заприлича на ГЕРБ - не било нужно да се четат книги, за да успееш

BNews.bg

Българинът заприлича на ГЕРБ - не било нужно да се четат книги, за да успееш

53 на сто пък не одобряват начина, по който се провеждат абитуриентските балове.

Почти половината пълнолетни българи имат проблеми с правилото за пълния и краткия член в езика ни. 53% от хората у нас са на мнение, че не е нужно да си чел много книги, за да живееш добре. 

53 на сто пък не одобряват начина, по който се провеждат абитуриентските балове. 

Това са част от изводите от предизвикателните и любопитни въпроси, които „Галъп интернешънъл“ зададе в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Агенцията заложи няколко индикатора в редовното си ежемесечно изследване „лице в лице“, проведено от 11 до 18 май сред 816 души.

Изследването е представително за пълнолетното население на страната. Абсолютното максимално отклонение е ± 3.5% при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 55 хиляди души. Тази изследователска програма е позната като „Политически и икономически индекс на „Галъп интернешънъл“. 

35% от българите не са съгласни с мнозинството за четенето. Останалите се колебаят.

„Галъп интернешънъл” попита как е правилно да се напише: „Магазина се премести“ или „Магазинът се премести“. Възможна беше и „уловката“ „И двете са верни“. 53% дадоха правилния отговор, 16% заложиха на „магазина“, а 15% - на това, че и двете са верни. 16% казаха, че не знаят.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Валка - 10:19, 22 май

    Това е най-тъпото внушение , че българинът е заприличал на ГЕРБ.Авторът е тъпак.

  • Боко Мазника от БРЕГ - 20:20, 21 май

    Смешника Бойко Борисов като кмет съсипа гр. София и като министър председател съсипа България и ДОКАЗА единствено: 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие!!! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване!!! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив!!! 4. Че е всичко друго но не и управленец!!! Неговата роля е не да решава проблемите, а да ги създава!!! 5. Че не блести с интелект!!! 6. Че е човек, който не може да прочете една страница текст и затова бълва само глупости, в публичното пространство. 7. Че Лизането на Задници е единствената постоянна черта на Смешника Бойко Борисов!!! 8. Смешника Бойко Борисов има кокоши мозък – „Кокошката има от 1 до 2 грама мозък”, тоест Смешника Бойко Борисов има не повече от 2 грама мозък!!!

  • moq milost ucheniqt - 19:57, 21 май

    Преди време четох едно интервю с британска гражданка, която повече от десетилетие живее в България. На въпроса какво не ни е наред на нас, българите, че живеем толкова зле, тя отговори: "Проблемът на хората тук е, че никой не си знае мястото. Например един овчар в Шотландия си мечтае да стане най-добрият овчар в областта. А всеки овчар в България си мечтае да стане президент на републиката...!

Напиши коментар

Коментари