понеделник, 21 май 2018, 19:45 ч.

За да няма инциденти

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ! МВР обеща строг контрол по време на абитуриентските балове

BNews.bg

МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ! МВР обеща строг контрол по време на абитуриентските балове

Ще има засилено полицейско присъствие на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на заведенията.

В навечерието на баловете от МВР обещаха строг контрол и организация за опазване на сигурността на абитуриентите.

Баловете ще бъдат от 23 до 30 май. Ще бъде създадена много добра организация, така че освен празниците да преминат безпроблемно за абитуриентите, да не се затруднява и трафикът в столицата.

Ще има засилено полицейско присъствие на сборните пунктове, по маршрутите за придвижване и в районите на увеселителните и питейни заведения.

На пътя ще бъдат всички мобилни камери на КАТ, които ще следят най-вече за неправилен превоз на абитуриенти, което е и най-честото нарушение. Ще се проверява стриктно и за алкохол и наркотици. За неправилен превоз на абитуриенти глобата за шофьора е 50 лв. и 50 лв. за това, че вози пътник без колан. За самия абитуриент глобата също ще бъде 50 лв.

Миналата година са санкционирани 400 души. 

Ще се следи и за използването на пиротехника в дворовете на училищата и около заведенията. Глобата там е от 500 до 2000 лв.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари