сряда, 23 май 2018, 17:07 ч.

ЕКСКЛУЗИВНО

ГДИН отговори на BNews за пробацията на Сидеров, вижте какво! (ДОКУМЕНТ)

BNews.bg

ГДИН отговори на BNews за пробацията на Сидеров, вижте какво! (ДОКУМЕНТ)

След като вчера ви съобщихме, че почти месец очаквахме отговор от ГДИН как и дали е протекло двугодишното наказание“пробация“ на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, днес получихме и отговор от Дирекцията.  Стана ясно, че по технически причини, писмото не е пристигнало по-рано при нас.

По-интересното обаче е какво са отговорили от ГДИН. Единственото конкретно и ясно нещо е, че атакистът е изтърпял така наложеното му от съда наказание и то изтекло на 25 март т.г. Наказанието е протекло в областна служба „Изпълнение на наказанията“ гр. София, сектор „Пробация“ София-град, пише в писмото на ГДИН до BNews.

Припомняме, че на 5 юли 2016 г. лидерът на „Атака” Волен Сидеров получи окончателно наказание 2 години „пробация“. Той ще трябва да се подписва поне два пъти седмично по настоящ адрес и да провежда задължителни срещи с пробационен служител.

Дали са се срещали Сидеров и такъв служител не става съвсем ясно от писмото, а само че: „При изпълнение на наказанието „пробация“ основна задача на пробационните служители е ефективно изпълнение на наложените от съда пробационни мерки – упражняване на контрол и въздействие върху осъдения, реализиране на корекционно-възпитателна работа, която е насочена към намаляване влиянието на криминогенните фактори.“

Ако се наемем да тълкуваме това изречение, може би следва да се разбере, че коалиционният партньор на Симеонов и Каракачанов се е срещал с пробационен служител и са му били овладени и туширани нервните изблици и хулиганските прояви.

Колко са били тези срещи със служител на ГДИН обаче не става ясно от отговора.

Накрая в писмото, подписано от ВПД главен директор на Дирекцията старши комисар Васил Миладинов, ни съобщават, че според изискванията на Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража и правилника  за неговото прилагането му, Сидеров е бил третиран като всички останали осъдени на пробация лица, без оглед на социалния или професионалния им статус.

Припомняме, че Сидеров беше осъден за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай за инцидента на летище Варна. Лидерът на "Атака" се призна за виновен и за нахлуването му в НАТФИЗ, както и за скандалите на столичната улица "Раковски", пред парламента и в Батак през 2011-та година.

 

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • БАЙ ГЕНЧО - 19:28, 23 май

    СИДЕРОВ БЕШЕ ОСЪДЕН ЗАЩОТО СЕ БОРЕШЕ С КОРУПЦИЯТА,И НАРКО ТРАФИКА В БЪЛГАРИЯ.СИДЕРОВ БЕШЕ НАБИТ ОТ ПОЛИЦИЯТА ПРЕД КЛЕКШОПА ТОЧНО ЗАТОВА,ЗАЩОТО ПОЛИЦИЯТА ПОЛУЧАВА ПАРИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ОТ НАРКОТРАФИКАНТИТЕ ,ЗА ДА ГИ ПРЕКРИВА.АКО СИДЕРОВ БЕШЕ ОТ ппГЕРБ,ТО ТОГАВА НИЩО ЛОШО НЯМАШЕ ДА МУ СЕ СЛУЧИ.

  • коментатор - 18:39, 23 май

    СИДЕРОВ БЕШЕ ОСЪДЕН ПРЕДНАМЕРЕНО,НЕПРАВИЛНО И ПРЕСИЛЕНО!!!ВЪПРОСЪТ Е КОГА ЩЕ БЪДЕ ОСЪДЕН Б.БОРИСОВ ЗА ИЗГОРЕНИТЕ В ВЪЗДУХА 34 МИЛИОНА С ОТРЯД 28 ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИЯТ СИ МАНДАТ???ТОВА БЯХА ПАРИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА.ПО ВСИЧКО ЛИЧИ,ЧЕ БОРИСОВ НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН.ТАКА КАКТО НЕ БЕШЕ ОСЪДЕН КМЕТА НА ПЛОВДИВ ИВАН ТОТЕВ ЗА ПОСТРОЕНИЯТ ОТ НЕГО ХОТЕЛ С ОБЩЕСТВЕННИ ПАРИ.ТАКА КАКТО НЕ БЕШЕ ОСЪДЕН ПРАВИЛНО КАУБОЯ ОТ СЕЛО ГАЛИЧЕ....ЗАЩО ЛИ????? АМИ ЗАЩОТО ТЕ СА ОТ пп ГЕРБ. А ппГЕРБ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОПОРОЧАВАНА.....НАЛИ ТАКА???? ЧКА ДА НИ Е ДУША>...ЕТО ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪВЕДЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ,ЗА ДА СЕ СПРЕ ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД,КАКТО И ГОСПОДСТВОТО НА АНТИНАЦИОЛНА И АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА НА УБИЙЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ппГЕРБ....НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!!!КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СЕ СЪБУДИШ ОТ ЛЕТАРГИЧЕН СЪН??БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-НИСКА РАЖДАЕМОСТ,И НАЙ-ВИСОКА СМЪРТ ПРОЦЕНТНО ПО ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕ.......СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА.АКО СТЕ БЪЛГАРИ СЪБУДЕТЕ СЕ....САМО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ,И ТО БЕЗ НАСИЛИЕ И ПОЛИЦЕЙСКИ ЧАС.ТОВА Е ЗАКОННО.ПИШЕ ГО В КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ,ЧЛ84,И ЧЛ100АЛ 5.....САМО ТОВА СПАСЯВА БЪЛГАРИЯ.ВСИЧКО ДРУГО Е ИЗМАМА.

Напиши коментар

Коментари