сряда, 23 май 2018, 19:42 ч.

От BLife

И Антон Радичев в лапите на парното! "Топлофикация" осъди актьора

BNews.bg

И Антон Радичев в лапите на парното! "Топлофикация" осъди актьора

Големият актьор Антон Радичев, когото в гилдията наричат Баба Тонка, е осъден от парното, пише вестник "Телеграф".

Делото е образувано още през 2016 г., а решението е на Софийски районен съд от 14 февруари 2018 г. Става дума за натрупани сметки за тръбите в наследствения апартамент в столичния квартал "Младост 3", който е собственик на 70-годишният комик, брат му Здравко,който му е батко с 4 лета, и 49-годишния му племенник Игнат.

Тримата Радичеви са осъдени да  платят 261, 72 лв. главница заедно с лихвата върху нея до 27 януари 2016 г. за доставена топлинна енергия в периода декември 2012 - април 2014 г. В присъдата пише, че трябва да доплатят още една лихва за забавяне в периода 1 януари 2013 година - 12 декември 2015 г. от 58,28 лв. Тези суми се делят на три между актьора и роднините му. Отделно от това баткото и неговият син са осъдени да заплатят 343,62 лв. разноски по делото.

Актьорът не веднъж с тъга е споделял в свои интервюта, че трудно покрива сметките си. "Актьорската заплата в Народния театър не стига нито да си платя парното, нито за тока, за телефона, камо ли да налея бензин в колата. Цифрите са просто смешни и аз не го крия. Знаете ли, че когато излизаме в чужбина на участия и колегите там ни питат какви заплати взимаме, ние удвояваме, даже утрояваме сумата. Лъжем ги от срам, въпреки това тяхната реакция е "Ама как е възможно толкова малко да ви плащат!", споделя с горчивина Радичев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари