петък, 25 май 2018, 15:51 ч.

Технологии

От друго нямат нужда хората… и Видин осигурява безплатен интернет!

BNews.bg

От друго нямат нужда хората… и Видин осигурява безплатен интернет!

Община Видин е сред първите общини, кандидатствали по проекта WiFiEU, предназначен за граждани и посетители на Европейския съюз, които ще имат безплатен достъп до безжичен интернет на обществени места на неговата територия, предаде БТА.

Всяка община има право само на един ваучер от ЕС за целия период на инициативата. Общините ще бъдат избирани по реда на подаване на кандидатурите.

В рамките на тази покана ще бъдат раздадени по 15 ваучера за всяка държава. Ваучерът ще покрие разходите за оборудване и инсталиране на точките за Wi-Fi достъп.

Ангажиментът на общината е да осигури абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за период от минимум 3 години.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари