вторник, 12 юни 2018, 10:07 ч.

Връзката на Иван с КТБ

Слугата на Искров и Цв. Василев - агент Абел от ДС, е дясната ръка на агент Иван!

BNews.bg

Слугата на Искров и Цв. Василев - агент Абел от ДС, е дясната ръка на агент Иван!


Кой е човекът, чиято оставка наред с тази на агент Шиши искат хората след последната трагедия, в която загинаха военни пилоти заради некадърността и тоталното безхаберие на министър Каракачанов, известен като агент Иван на ДС?

Това е още един агент - Абел или известният с последната си длъжност като пресдиректор на БНБ Александър Урумов. Той е директор на дирекция ”Връзки с обществеността”, какъвто бе и преди двадесетина години. Както става ясно, в кабинета на министъра има и други агенти.
Нека припомним, че Александър Урумов се е "влял" в редовете на ДС като секретен сътрудник Абел още деветнадесетгодишен. Вербувал го е офицерът Тодор Божанов. Това го прави един от най-младите сътрудници на комунистическите тайни служби.

Като директор на дирекция във военното министерство в периода 1999 - 2001 г. "ранният" Урумов ще се запомни с разправата с някои от неудобните офицерски и цивилни кадри не само в подчинената му дирекция.

Сякаш ненадейно Урумов напуска МО и става един от учредителите на дясната  партия Консервативен съюз ЕКИП, чийто председател става не кой и да е, а главният секретар на СДС тогава Христо Бисеров. Делегатите приеха устав и три меморандума - за създаването на консервативния съюз, политически и в подкрепа на Симеон II. ДС застана зад Царя.

Впоследствие агент Абел осребри тази подкрепа – дълги години Урумов беше шеф на пресцентъра на БНБ. Ще припомним само, че пресдиректърът на БНБ селектираше журналистите, пред които управителят на БНБ Иван Искров трябваше да говори за състоянието на КТБ. Подчиненият на Искров Урумов е бил в основата на списването на почти всички изявления на Искров по драмата с фалирането на КТБ.

Сега Урумов пак е директор, но във военното министерство. Както казват служители на МО, след 16 години палачинката се обърна. Държавна сигурност се завърна на бял кон в министерството на отбраната, пише Фрогнюз.

Тънката нишка на агентурния апарат показва отново, че нищо случайно няма. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари