вторник, 12 юни 2018, 14:34 ч.

Огромна трагедия

Ексклузивно и само в BNews: Аквапарк в Турция затри живота на 7-годишната Вивиан Вачева! (Галерия)

BNews.bg

Ексклузивно и само в BNews: Аквапарк в Турция затри живота на 7-годишната Вивиан Вачева! (Галерия)

Огромна трагедия сполетя семейството на тенора Веселин Вачев. На 7 юни, докато са на почивка в турския курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA, при нелеп инцидент загива седем годишната им дъщеря Вивиан Вачева. За случая BNews научи от лелята на Вивиан – Мисис България Мари Вачева.

Мари сподели на стената си разтърсващи думи под снимките на покойната си племенница.

„Отиде си нашето слънчице прекрасно,красиво и талантливо. Защо трябваше да ни напуснеш толкова рано“, пише Мари.

На 7 юни, Вивиан се спуска по водната пързалка, когато веднага след нея тръгва друго дете, което я удря в корема. Малко след това, момичето започва да се превива от болки и е откарана по спешност в местната болница. Там лекарите установяват, че детето е с разкъсан далак и решават да го преместят в Университетската болница в гр. Айдън.

По пътя сърцето на детето спира, но след масажи и кардио помощ сърдечната дейност се възстановява. Приемат я в междинна болница по пътя и след като състоянието й е стабилизирано продължават към болницата в Айдън.

По настояване на лекарите детето пътува само с медицинския екип, а родителите следват линейката с кола. Вивиан е приета в болницата, където след 10 минути съобщават на родителите й, че е починала в следствие на травмите и кръвоизлива от разкъсания далак, за който твърдят, че е бил увеличен. Според родителите дъщеря им никога не е имала оплаквания и здравословни проблеми.

„Накараха ни да подпише някакви документи, за които казаха, че са формалности. В този момент бяхме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език“, разказва почернената майка.

В последствие разбират, че са подписали документ, според който нямат никакви претенции към хотела и към това, че някой умишлено е ударил дъщеря им. На следващия ден тръгват за България само с медицинска експертиза, но без смъртен акт. Родителите са озадачени как при смърт на малко дете и то при такива обстоятелства, следствените действия приключват за няколко часа. От камерите край басейна се виж ясно как детето след Вивиан я удря в корема.

Най-големият куриоз в цялата тази печална история е информацията, която днес турската преса публикува. В статия, в турско електронно издание, пише, че детето е починало след като си е ударило главата, а семейството са румънки туристи. Това кара опечаленото семейство да мисли, че това е опит случаят да бъде потулен, а аквапаркът да не понесе наказателна отговорност. Нещо, което Вачеви няма да допуснат.

Семейство Вачеви са потънали в скръб, но искат истината да излезе на бял свят.

„Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестричка. Мъката ни е огромна. Обръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е положението и в България“, ридае майката на Вивиан .

Родителите са решени на всичко, за стигнат до истинската причина за смъртта на момичето, както и да потърсят отговорност от комплекса, където се е случила драмата.
Час след трагедията музиката е гърмяла на макс, което продължава и на следващия ден.

"Помолихме ги ако не я спрат, то поне да пуснат по тихо някакви бавни мелодии, но ни отговориха, че могат да ни преместят на тихо в друг хотел. За какво отношение говорим. Та ние сме си платили за тази почивка, а се сблъскахме с такова цинично отношение в най-трудния миг в живота си. Парите ли са по важни от живота на едно дете?“, пита Антония Вачева.


 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Ивелина Василева - 23:32, 13 юни

  Ако няма да подкрепите родителите, поне не се излагайте да пишете такива глупави коментари. Сила и успех на семейството в търсене на справедливост. Поклон пред паметта на красивото дете, станало грееща звездичка толкова рано.

 • Елена Петрова - 21:51, 13 юни

  Как е възможно в такава страшна трагедия да се пишат коментари от рода да се четат табелите и да си надзираваме децата??? Вие,анонимните,дето не искате и името да си напишете,но се чувствате умни да се изкажете така лицемерно,не се подигравайте с мъката на близките!!!Едно прекрасно дете,създадено и отгледано с много любов,си отиде ненавременно и безвъзвратно по нелеп начин!Няма по-страшна болка и мъка за един родител от тази!!!Поклон пред светлата душичка на звездичката Виви.... На семейството и пожелавам да имат сили.....,да търсят възмездие.....

 • Неизвестен - 08:33, 13 юни

  Много е лесно да обвиниме хотела ! Но ние родителите сме най отговорни , трябва да си наблюдаваме децата !

 • ... - 01:47, 13 юни

  Просто ме потресе това, което прочетох и липсата на състрадателност в такъв момент и тази манипулация все едно нищо не се е случило. Съсипали са тези хора, жалко за това прекрасно ангелче и нека нещо се промени най-сетне, защото не може това да продължава, да умират деца заради небрежност и да се пести от персонал по хотелите! Дано медиите дадат гласност на този случай... Нелепо е!

 • ... - 01:14, 13 юни

  Боже, каква трагедия... Нека почива в мир детето! Кураж и сили на родителите! Трябва да има персонал, който отговаря за такива съоръжения, не става само с табели. Нека да си търсят правата, защото нещо трябва да се промени, това не е единствен случай за съжаление и не може хората да плащат с най-скъпото си!

 • 1 - 22:11, 12 юни

  На всички уреди в курортите има указателни табели,на каква възраст,трябва да са ползващите ги деца,затова са родителите да четат,преди да си пуснат децата,по уредите,курортните власти нямат вина.А точно в този курорт ,надписите ,по табелите са на три езика, турски ,английски и руски езици.

 • Неизвестен - 18:52, 12 юни

  Голяма е трагедията. Но все пак, за да се подписват документи може би детето не е било за този аквапарк, та то е на 7, а там са поне 12-13- годишни.Всичко с времето си, не бързайте децата ви да порастват.

 • Цветан Маринов - 15:34, 12 юни

  Бог да го прости това хубаво дете ! Господ иска да има ангелчета и цената за това е страшна .... Дано да е на по-добро място !!!

Напиши коментар

Коментари