вторник, 12 юни 2018, 16:02 ч.

BNews видя...

Мария Календерска ви го каза преди 2 години! Ремонтът на „Славейков“ се състои в орязването на вековни дървета за 45 милиона лв.! (СНИМКИ)

BNews.bg

Мария Календерска ви го каза преди 2 години! Ремонтът на „Славейков“ се състои в орязването на вековни дървета за 45 милиона лв.! (СНИМКИ)

Ремонтът на площад „Славейков“ предизвика небивал интерес, а днес се оказва пореден зулум на Столична община. Орязани са вековни дървета, а всичко това ще струва на данъкоплатеца 45 милиона лева.

Кандидатът за кмет на миналите местни избори – Мария Камендерска, многократно говореше за това, а днес се оказва права. „Когато преди 2-3 години говорех за това какво ще се случи с ремонта на Славейков, правех “очерняща” и “несериозна” кампания. Нали? Днес това, за което предупреждавах, вече е видимо за много хора. Но е късно“, пише Календерска във Фейсбук.

Гергана Пирозова от своя страна публикува текст и снимки, които онагледяват вандалщината на Фандъкова и сие. "Ремонтът на Площад Славейков за 45 милиона, се състои в отрязването на почти всички дървета, някои от които вековни.
Питам се защо така се мразят дърветата в София. Оставени са три млади дървета. Върху пъновете на отрязаните дървета е излят бетон, това си е вече чист зверилник.
Иначе концепцията да се прави площад, на който да няма сянка, си е величествено откритие, май искат, ако може да изпукваме или във фонтанчето с ток, или от горещини.
Обаче какви световни проблеми има, а ние да се тръшкаме за едни дървета, казват, че било много, много глупаво.
Първа снимка е ефектът от "ремонта".
Втора снимка е от Къци Вапцаров, който засне началото на ремонта вече нанесъл множсетво щети. Вижте какви дървета са изсекли гадовете.
П.С общо 46 млн. са за ремонта, в който се включва и градинката на Седмочисленици, Кристал и пешеходната зона пред Ал. Невски.
25 млн. за ул. Граф Игнатиев и пл. Славейков. В проекта пише, че няма да се премахват дървета, само ако са опасни и болни. Обаче на проекта, който е одобрен, не се вижда да има дървета.
Добавям тази информация защото по-долу в коментарите правилно посочват, че за Славейков и Графа, в частта от Попа до Славейков, са предвидени 25 млн., а не 45 млн.
Дърветата ги няма, оказаха се всички болни. Ликуй народе."

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари