сряда, 13 юни 2018, 9:21 ч.

Раздор

Пак срамни скандали в тинята на дебелата баджак журналистика

BNews.bg

Пак срамни скандали в тинята на дебелата баджак журналистика

Присъдената на главната редакторка на в. „Стандарт” Славка Бозукова награда „Национална гордост”, връчвана от Евгени Минчев, възмути дълбоко трима журналисти, напуснали вестника заради систематично неизплащане на полагаемите им се заплати, пише на

Искра Крапачева, която има 38 години стаж в професията, 12 от които именно в „Стандарт“. „Главният редактор Славка Бозукова ми дължи към 7 хил. лв., осъдих я и пак не плаща. Аз не съм единствената, така е с повечето мои напуснали колеги. Пиша ви, защото днес с изумление научих, че Бозукова е наградена с приза "Национална гордост", раздаван от Евгени Минчев. Това е позор”, пише тя до Фрогнюз.

„Вие сте една от малкото агенции, които чета, затова и сега ви пиша.  Казвам се Искра Крапачева и съм ваша колежка 38 години - последните 12  във в. "Стандарт", който напуснах в края на 2016-та, защото не плащаха заплати, а само мизерни 50-100 лв. на седмица. 

Главният редактор Славка Бозукова ми дължи към 7 хил. лв., осъдих я и пак не плаща. Аз не съм единствената, така е с повечето мои напуснали колеги. Пиша ви, защото днес с изумление научих, че Бозукова е наградена с приза "Национална гордост", раздаван от Евгени Минчев. Това е позор.

На преден план жената, която не плаща на  журналистите , шеф на медия с милиони задължения към КТБ! Жената, която не плаща за пореден път наем на наета сградата и медията отново се мести, която само присвоява и усвоява евросредства за реклама на правителството. Точно тази жена, осъдената нееднократно - е с награда НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ!”

Напусналият „Стандарт” , а вече и журналистиката, бивш колега Иван Филчев написа следното във Фейсбук:

„Отдавна не говоря по темата, но не защото нямам какво да кажа, а защото все още ме е гнус. Споделете това! Преди две години благодарение на бунтарския си дух, постове тук и ходене в „Господари на ефира” успях да си получа дължимото до стотинка.

Този вестник продължава да излиза. За съжаление! Отдавна трябваше да го няма и то не само, защото не се е изплатил на онези, които са го правили, а защото отврати от журналистиката хора, които милееха за нея.

Уви, никой не засяга темата. За нея заговори веднъж Люба Кулезич, но не от загриженост към свобода на словото или пък от солидарност към колеги. И дотам! Жалко и то много!

Колеги журналисти (слава Богу бивши), това не се случва само на другите! Това и на вас ще се случи рано или късно, въпреки че не го пожелавам. Зная какво е.

С мълчание обаче няма да стане. Ами нали работата ви е да разлайвайте кучетата и да променяте света. Кучетата ли разлаяхте или променихте света?

Благодаря, че прочетохте поста и споделихте „Националната гордост". Chapeau, биха казали французите”.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • axaxaaaaaaaaaaaa - 21:09, 13 юни

    xaxaxaxaxaxaxaxaaaaa

  • шефа - 14:48, 13 юни

    Мазна торба с лай.а наградена от най противния долен и мръсен педера.т ха,ха,ха.Журналистика ха,ха,ха.Явно в БГ журналистиката и педерастия.а вървя ръка за ръка.

Напиши коментар

Коментари