сряда, 13 юни 2018, 15:14 ч.

Македонският президент изгони Заев след двеминутна среща

БАРЕКОВ: Има Македония, но тя е БЪЛГАРСКА. Включително Северна Македония е част от България. Ей, Патреоти, спите ли?

BNews.bg

БАРЕКОВ: Има Македония, но тя е БЪЛГАРСКА. Включително Северна Македония е част от България. Ей, Патреоти, спите ли?

Опозицията в Македония и Гърция разпердушини споразумението за името.

Очаквано опозицията в Гърция и Македония се обяви срещу постигането на споразумение и поиска да бъде преразгледано, като ситуацията в Скопие ескалира и остави много неизвестни пред евентуалното окончателно решение на проблема с името.

Македонският президент Георге Иванов е изгонил премиера Зоран Заев и външния министър Никола Димитров, които са отишли да го информират за постигнатото съгласие с атина, съобщи македонското издание МКД.

Срещата е продължила едва 120 секунди. Иванов попитал Заев и Димотров дали имат писмено споразумение с Гърция. След като получил утвърдителен отговор, Иванов казал на Заев и Димитров, че не е необходимо срещата да продължи.

Заев иДимитров имаха конструктивен подход и направиха опит за дебат върху съдържанието на дакумента, но президентът Иванов прекрати срещата и си тръгна. Той отказа да разговаря за този исторически договор, съобщиха от македонското правителство.

Македонският президент даде сигнал, че може да не подпише евентуалното споразумение между двете правителства. Той не приема идеята новото име Северна Македония да бъде мента, но президентът Иванов прекрати срещата и си тръгна. Той отказа да разговаря за този исторически договор, съобщиха от македонското правителство.

Македонският президент даде сигнал, че може да не подпише евентуалното споразумение между двете правителства. Той не приема идеята новото име Северна Македония да бъде erga omnes- както за международната, така и за вътрешна употреба, което ще наложи промяяна на Конституцията.

Вижте какво написа българският евродепутат Николай Бареков по темата в личният си профил във Фейсбук! 

* публикуваме без редакторска намеса 

Има македонци, но няма македонски език. Има Македония, но тя е БЪЛГАРСКА. Включително Северна Македония е част от България. Ей, Патреоти, спите ли? 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари