сряда, 13 юни 2018, 17:30 ч.

За 72 часа

Задържаха общинска съветничка от Ловеч, обвинена в злоупотреба

BNews.bg

Задържаха общинска съветничка от Ловеч, обвинена в злоупотреба

От ГЕРБ се разграничиха от Йовка Тодорова, според прокуратурата тя е насочвала кандидати за обучение към конкретна фирма.

Общинска съветничка от Ловеч е задържана за 72 часа късно снощи, съобщиха от Окръжната прокуратура. Тя е привлечена като обвиняема за злоупотреба със средства по програми на Бюрото по труда в града, където тя работи. Става дума за сума от около 120 хил. лева.

Областната структура на ГЕРБ се разграничи от Йовка Тодорова.

Според прокуратурата тя не е изпълнила служебните си задължения по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта с цел да набави за другиго имотна облага.

Неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване на документация, неизвършване на контролни проверки.

В резултат на тази дейност е получена облага за фирмата, която е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност.

Законът предвижда за подобно престъпление затвор от 1 до 8 години, допълват от прокуратурата.

„От ГЕРБ никога и по никакъв начин не сме разпъвали политически чадър над никого. Както неведнъж сме показвали, ние сме безкомпромисни към хора, които уронват името на партията с поведението и действията си”, се казва в съобщение на партията.  

От там очакват разследващите и правораздавателни органи да си свършат работата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари