четвъртък, 14 юни 2018, 16:00 ч.

Парламентарната здравна комисия

Здравната комисия прекрати предсрочно мандата на шефа на НЗОК

BNews.bg

Здравната комисия прекрати предсрочно мандата на шефа на НЗОК

Проф. Камен Плочев през последните 3 месеца е отсъствал поради заболяване и не е могъл да изпълнява служебните си задължения.

Парламентарната здравна комисия реши да прекрати предсрочно мандата на шефа на НЗОК проф. Камен Плочев.

Проф. Плочев е уведомил, че през последните 3 месеца е отсъствал поради заболяване и не е могъл да изпълнява служебните си задължения. Той допълва още, че няма да е в състояние да изпълнява задълженията си минимум още 1 месец.

Председателят на комисията Даниела Дариткова припомни, че според Закона за здравното осигурване управителят на НЗОК може да бъде освободен предсрочно, ако не може да изпълнява задълженията си за срок повече от 3 месеца.

ДПС няма да участва в гласуването, каза Нигяр Джафер и подчерта, че смяната на личности не води до нищо, а е необходима реформа в системата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари