неделя, 17 юни 2018, 17:30 ч.

А занапред?

Какво следва след подписването на договора между Македония и Гърция

BNews.bg

Какво следва след подписването на договора между Македония и Гърция

Процедурата разяснява скопското издание „Курир“.

В началото на следващата седмица, както информират от македонското правителство, на заседание на Министерски съвет трябва да бъде одобрено споразумението за името между Македония и Гърция и изпратено за разглеждане в парламента на страната, където то трябва да бъде ратифицирано, пише приближеното до бившето ръководство на ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание „Курир“, цитирано от агенция "Фокус".

След ратификацията, договорът трябва да бъде подписан от президента на Македония Георги Иванов, който вече обяви, че няма намерение да го подкрепи.

След като бъде разгледан в парламента, Законът за ратификация трябва да бъде приет с обикновено мнозинство – болшинството от присъстващите депутати, което, обяснява „Курир“, означава, че той може да бъде приет с гласовете на 31 народни представители при минимален кворъм от 31 души.

След това договорът ще бъде изпратен до президента Иванов, който има срок от седем дни да го подпише или да наложи вето, което най-вероятно ще се случи, прогнозира "Курир".

След връщането на споразумението обратно в парламента, то трябва да бъде гласувано повторно, но този път с абсолютно мнозинство – 61.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Твърд македонец - 01:47, 18 юни

    А звуковият фон на "събитието" е ПРЕСПАНСКА КАМБАНА, биеща на умрело https ://bit.ly/2lj75g1 ! Подписаха се 3 бр. папки, които ги взе и отнесе ВСИЧКИТЕ гюфто-малаката - за кольо-педеро остава шишенце със зехтин, вместо вазелин, а и на последното строяване за обща снимка на сцената беше откъм страната на гюфто-малаките! Освен това се вижда докараната агитка от 5-то-разрядни евро-чиновници (дошли с раници и шопинг-дисаги като на пиги БКП-сВинетката), но липсва председатестващия ЕвроСъюза банкянския тиквун! Както липсват и шиптарските башибозуци! Да им е честит гръцкия АНШЛУС на Македония без военна сила! Също както Хитлер направи аншлуса на Австрия през март 1938, а после през септември 1938 заграби и Судетите - одобрено без съгласието на Чехословакия от тогавашна Европа в Мюнхен на 29.09.1938! По същия план сега следва гърците да завземат без войска и Пиринска Македония с подстрекателството и подкрепата на ЕвроСъюза! "Безпристрастният" американски ООН-посредник Нимиц се изказа на церемонията от гюфто-малака-катедрата - красноречив жест към плащащите му под масата и то с десетилетия! А Зоки и комунярската му банда все повече заприличват на украинските бандеровски крадливи министри - полуобразовани селски комплексари с дупедавско раболепие за власт и пари: "Пари ке ми даш - педер ке се сторам" (без да могат да догонят в простотията и крадливостта БКП-селския ахмак и мутро-милиционерски каруцар-гавазин от Банкя, a Роско прави поредната си сведба)! зоки, педер-кольо, рада, оливерчо, ... ЧЕ СИ ВИСАТ - и некой нов съселянин от Скопие на ВМРО-войводата Величко Велянов ще ги реже на живо на парчета, както режеше Стамболийски през 1923 за подписването на анти-македонската спогодба със сърбите! Изкуствени усмивки и неубедителна и лицемерна преждевременна радост, подаряване на червена вратовръзка на комуниста Ципрас! А църковните ПРЕСПАНСКИ КАМБАНИ продължават да бият на умрело и облаците се сгъстяват като пред буря!

Напиши коментар

Коментари