понеделник, 18 юни 2018, 10:40 ч.

Само в Bnews

БЛС се обяви срещу рестрикциите и свръхрегулациите на НЗОК и МЗ!

BNews.bg

БЛС се обяви срещу рестрикциите и свръхрегулациите на НЗОК и МЗ!

Декларацията е приета единодушно по предложение на д-р Димитър Петров от РЛК – София.

Българският лекарски съюз се обяви против рестрикциите и свръхрегулациите, въвеждани от МЗ и НЗОК в декларация, приета на проведения в Боровец Събор на организацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
Българският лекарски съюз настоява Министерство на здравеопазването и Надзорният съвет на НЗОК да спрат неправомерните опити за сключване на анекси към договорите с лечебните заведения за болнична помощ, на базата на редукция на легла, в новоприетата Национална здравна карта.

 Позоваването на този оспорван от съсловието  нормативен акт, при влязъл в сила Национален рамков договор за медицински дейности за 2018 г., въвеждането на нови рестрикции и свръхрегулации, ще доведат до нарушение на достъпа на пациентите до медицинска помощ и работата на лечебните заведения. От друга страна, в условията на лимитирани бюджети, това е напълно безсмислен акт, който ще предизвика политическо и обществено напрежение.

Декларацията е приета единодушно по предложение на д-р Димитър Петров от РЛК – София.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари