вторник, 19 юни 2018, 12:31 ч.

Малки далавери

Ето я "крупната сума", заради която закопчаха младия кмет на Войнягово и за какво е взел парите!

BNews.bg

Ето я "крупната сума", заради която закопчаха младия кмет на Войнягово и за какво е взел парите!

 Районна прокуратура - Карлово наблюдава досъдебното производство срещу кмета на село Войняговоц за лично укривателство с цел имотна облага. Досъдебното производството е било образувано на 18 юни 2018 г. с разпит на свидетел, който е заявил, че лицето с инициали Тодор Танковски поискал сума в размер на 150 лева, за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление по чл.240а от Наказателния кодекс, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване – за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на село Войнягово, общ. Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.


 До момента е установено, че на 18 юни 2018 г., в гр. Карлово, между Танковски и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на кмета била предадена поисканата сума. Предвид неотложността на случая, при стриктно  спазване на процесуалните изисквания,  непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Т. Т. автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Танковски , от който се е водела комуникацията между лицата.


В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура - Карлово. Кметът е бил задържан за срок от 24 часа. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му .За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари