сряда, 20 юни 2018, 9:51 ч.

Лековерие

ВНИМАНИЕ! Брутални измамнички отмъкнаха 6 бона от баба за разваляне на черна магия

BNews.bg

ВНИМАНИЕ! Брутални измамнички отмъкнаха 6 бона от баба за разваляне на черна магия

Шарлатанки отмъкнаха спестяванията на 90-годишна жена в Благоевград. Измамничките са били две жени, около 30-годишни.

В схемата участва и дете. Въпросните обикаляли от вратата на врата, просейки дрехи и храна за детето и когато попадали на уязвима жертва, започнали да лъжат, че има черна магия и са нужни пари за развалянето на прокобата.

Притеснена, че й е направена черна магия, възрастната жена доверчиво дала всичко ценно, което има на двете си гостенки. „В повечето случаи тези пари или ценности се слагат в някакъв вид кърпа или нещо друго, като на потърпевшите се казва, че трябва да мине малко време, след което да се извадят парите и да се развали магията”, обяснява Йорданка Шаркова, говорител на ОД МВР – Благоевград.

Измамничките обаче ловко сменяли кърпите, като оставяли жертвата си с празни ръце, разказват още от полицията. Така 90-годишната жена разбрала,че е ощетена с близо 6000 лева. От полицията призовават възрастните хора да бъдат особено внимателни към непознати. "Да бъдат много внимателни, да не бъдат доверчиви към непознати лица. По възможност да не предоставят в никакъв случай нито вещи, нито ценности, нито пари, нито лични данни, особено на хора, които не познават”, призова Йорданка Шаркова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари