сряда, 20 юни 2018, 11:21 ч.

Предрешено

И все пак: Мнозинството разкара проф. Плочев от НЗОК

BNews.bg

И все пак: Мнозинството разкара проф. Плочев от НЗОК

Народното събрание реши предсрочно да прекрати мандата на проф. Камен Плочев като управител на НЗОК. В гласуването участваха 211 народни представители, от които 109 бяха "за", 72 - "против", а 30 се въздържаха.

Според доклада на Комисията по здравеопазване, на 12 юни е постъпило писмо от председателя на Надзорния съвет на НЗОК. В него се посочва, че в касата е получено писмо от управителя проф. Камен Плочев, с което той уведомява, че през последните 3 месеца е отсъствал поради заболяване и не е могъл да изпълнява служебните си задължения. Той допълва, че няма да е в състояние да изпълнява задълженията си минимум още един месец. Предвид изложеното, проф. Плочев смята, че тези факти изискват вземане на решение относно това дали той е в състояние да продължава да изпълнява длъжността управител на НЗОК. Според него законът трябва да бъде спазен.

Проф. Плочев излезе в болничен през февруари, след като между него и здравния министър имаше публичен спор за дълговете към чужди здравни фондове и Ананиев поиска оставката му, а професорът отказа да я даде, но излезе в много скоростен болничен, който продължи три месеца.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари